Antonio Tabucchi: Pieniä yhdentekeviä väärinkäsityksiä

Pieniä yhdentekeviä väärinkäsityksiä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Minäkin puhun väärinkäsityksistä, mutta en usko pitäväni niistä; minulla on pikemminkin taipumus etsiä niitä. Väärinkäsityksiä, epävarmuuksia, myöhästyneitä oivalluksia, turhia tunnonvaivoja, muistoja jotka voisivat olla petollisia, typeriä ja korjaamattomia erehdyksiä: asioilla, jotka eivät ole kohdallaan, on minuun vastustamaton vetovoima, aivan kuin kutsumus, eräänlainen poltinmerkki jossa ei ole mitään jaloa.

Antonio Tabucchin kokoelma on joukko vahvasti kirjallisia tuokiokuvia. Niminovellin varsinainen pieni yhdentekevä väärinkäsitys on opiskelijan joutuminen rekisterivirheen vuoksi vuodeksi opiskelemaan oikeustieteelliseen, klassisen kirjallisuuden sijasta. Tämän seurauksena hänestä tulee tuomari, joka päätyy tuomitsemaan opiskelutoveriaan oikeudenkäynnissä.

Osa novelleista oli kaikessa kirjallisuudessaan vaikeasti lähestyttäviä, mutta joukkoon mahtui myös varsin miellyttäviä tuttavuuksia, kuten eräänlainen vakoojatarina “Vahdinvaihto” ja matkailutarina “Junat jotka menevät Madrasiin”. Maineikkaan, vakavasti sairaan kirjailijan sisaren näkökulmaa valottava “Huoneita” on herkkä ja koskettava tarina. “Kauna ja pilvet” on vakuuttava kuvaus katkeruuden täyttämästä elämästä.

Pieniä yhdentekeviä väärinkäsityksiä on haastava, mutta viihdyttävä novellikokoelma.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...