Kaisa Happonen ja Joonas Utti: Piste

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Robinson-koira haluaisi ulos, mutta kun isäntäväki sen kuin nukkuu. Ei hätää: Robinson pukeutuu omin toimin pantaan ja talutushihnaan ja pujahtaa suin päin kaupungille.

Nähdään itseään taluttava koira kaupungilla seikkailemassa! Eikä se kaupunki riitä, lopulta löytyy New York ja sitten avaruuden äärettömyys.

Onneksi ennen isäntäväen heräämistä koko rytäkkä on ohi ja läpikäyty! Huimaa menoa, jos lentoakin sitä ennen.

Nyt kun punahilkat sun muut pahat sudet ovat kiellettyä kamaa, ainakin vähemmän suositeltavaa, eivätkä lapset saa sellaisia satuja kuulla ei katsoa, tarjotaan ovelasti pelottavia mustanpuhuvia kuvia, jottei pelkoaste liikaa pienenisi ja herttaisuus pysyisi loitolla – jo kannesta alkaen.

No ei nyt sentään, kunhan pelottelen. Empatiaa löytyy kyllä.

On Piste kaikessa karuudessaan ihan oiva tärkeilevä eliö ja Robinson-koira herttainen. Ja koko kirja sen verran oivaltava, että aikuinenkin sen mielellään lukaisee ja lukiessaan miettii, miten sen lukisi lapsenlapselleen, sillä ainesta eläytymiseen on. Ei tästä iltasaduksi ole: siinä voivat unet karista!

Kuvittaja Joonas Utti on Pikku Kakkosen pienikokoisesta Kakkiaisesta kuulu animaattori, joka saa pippurisen pikku-Pisteenkin elämään Kaisa Happosen kertomuksessa.

Saa nähdä miten vaikuttaa varsinaiseen ’kohdeyleisöön’, kunhan lapsenlapsi polvelle istahtaa.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

hikkaj

SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita - myös lukiessa. Opettaja - ollut. Kieli kaikki kaikessa - suomen kieli. Ei Kilven voittanutta - Volterin eikä Eevankaan. Kotiblogipottu. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...