Hilary Grant: Pohjoiset neuleet : 27 modernia myssyä, lapasta, huivia ja villapaitaa

Osta kirja itsellesi

Pohjoiset neuleet on yksi niistä neulekirjoista, jotka ovat jo katseltuina kuin pieniä taideteoksia: tyylikkäitä valokuvia, joissa toistuvat Skotlannin karut maisemat, merellinen tuntu ja hurmaavan pitkät punaiset hiukset. Kirjan kirjoittaja ja neuleiden suunnittelija Hilary Grant asuukin pohjoisessa Skotlannissa Orkneyn saarilla, kuulemma lähempänä Norjaa kuin Lontoota, eikä siis olekaan ihme, että hänen neuleissaan on runsaasti skandinaavisia vaikutteita, kovasti modernisoituina tosin. Esipuheessa luvataan myös minulle niin rakasta Fair Islen kirjoneuleiden
tyyliä, mutta sitä en kyllä oikein osannut näistä malleista löytää.

Kirja sisältää enimmäkseen asusteiden malleja: myssyjä, huiveja, kaulureita, lapasia ja kämmekkäitä, siis periaatteessa melko nopeasti valmistuvia töitä, vaikka jotkut huiveista ovatkin ohuesta langasta tehtyinä ja monimutkaisilla kirjoneuleilla varustettuina hitaampia toteuttaa. Lisäksi mukana on kaksi villapaitaa, joissa norjalaiset ja islantilaiset vaikutteet näkyvät melko selvästi. Ohjeet näyttävät varsin selkeiltä; alun pieni tekniikkaosuus auttaa varmasti niiden tulkitsemisessa, ja onhan suomennos meidän tutun neulegurumme Jonna Hietalan käsialaa, joten sen pitäisi olla asiantunteva. Kirjan kaikki neuleet on neulottu brittiläisellä Jamiesonsin langalla, mutta vaihtaminen on tietenkin mahdollista, kunhan vain muistaa tehdä huolellisesti mallitilkun, jotta saa tiheyden täsmäämään.

Ehkä Pohjoiset neuleet ei ole ihan minun neulekirjani, mutta uskoisin, että sen mallit ovat varsin muodikkaita ja löytävät varmasti neulojansa.

Tuija

Olen Tuija ja olen suhtautunut intohimoisesti kirjoihin ja lukemiseen jo yli 50 vuoden ajan. Myös työni on kirjojen parissa puurtamista, sillä toimin tietopalveluneuvojana Tampereen yliopiston kirjastossa. Luen mieluiten kaikkea laatukirjallisuutta dekkareita ja tyttökirjoja unohtamatta. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...