Pasi Lönn: Poliisiasema

Osta kirja itsellesi

Nuorille ja aikuisille dekkareita kirjoittavana kirjailijana tunnetuksi tullut poliisi, rikosylikonstaapeli Pasi Lönn, esittelee tämänkertaisessa teoksessaan poliisiasemaa. Tai eihän Pasi sitä esittele vaan Reetu, kuusivuotias poliisikoira, yksi Suomen lähes kolmestasadasta sellaisesta.

Reetun kanssa lukija pääsee näkemään mitä poliisien työhön poliisiasemalla, ja hiukan sen ulkopuolellakin, kuuluu. Tutustutaan muiden muassa poliisiaseman asiakaspalveluun, rikostutkinnan tiloihin sekä kuntosaliin ja ampumarataan. Käydään läpi poliisien ajoneuvoja sekä raapaistaan hiukan pintaa erilaisista työtehtävistä. Saadaan siis pieni katsaus poliisien arkiseen, joskin toki tapahtumarikkaaseen aherrukseen.

Poliisiasema on tietopohjainen kuvakirja, joka löytää varmasti lukijansa; poliisifaneja uskoisin riittävän. Kirjasta saa mukavan paketin perustietoa, mutta tekstiä on kuitenkin siinä määrin vähän, että pienempikin jaksaa hyvin kuunnella tai lukutaitoinen itse lukea. Koiran näkökulma taas tuo kirjaan tiettyä hilpeyttä, joten suositus lienee paikallaan niin poliisien kuin koirienkin ystäville lähes ikään katsomatta.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjakaupan hyllyjen väliin työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Kaisa rakastaa kirjojen tuoksua, uusien ja vanhojen, ja sitä hetkeä, jolloin saa asettaa uuden asukin kirjahyllyynsä. Kirjallisuuden lajien suhteen hän on lähes kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Harrastaa lisäksi ruoanlaittoa ja omaa blogin jos toisenkin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...