Kamila Shamsie: Poltetut varjot

Poltetut varjot

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Poltetut varjot on mittava eeppinen tarina kahden perheen yhteen kietoutuvista vaiheista levottomassa ja jatkuvasti muuttuvassa maailmassa. Kertomus kuljettaa toisen maailmansodan viimeisistä päivistä ja atomipommin pudottamisesta Nagasakiin aina Intian jakautumiseen asti. 80-luvun alun Pakistanista WTC-iskujen jälkeiseen New Yorkiin ja Afganistaniin. Kuusi vuosikymmentä, kolme sukupolvea. Se on rodut, rajat ja sukupolvet ylittävä rikas ja inhimillinen kirja rakkaudesta, sattuman oikuista ja anteeksiannosta. Toisaalta välistä pilkistää myös jonkinasteista julmuutta ja jännitystä; määrittämätöntä väkivaltaa ja pahuutta.

Henkilöt piirtyvät esiin mielenkiintoisina, osittain originelleina ja yleensä vallitsevista normeista piittaamattomina. Kerronta on muutenkin mielikuvituksellista, yllätyksellistä ja taidokasta. Erityisen mielelläni itse näen tässä kulttuurien ja ihmisten välisiä kytkentöjä, sukupolvesta, uskonnosta tai rodusta piittaamatta – pelkästään rakkaus ja inhimillisyys on tärkeää. Kirjassa pohditaan myös moraalia ja sen puutteetta tai yleensä sen olemassaoloa. Mitä se on ja onko sitä enää olemassakaan?

Perheiden väliset kytkennät ovat lähinnä uskomattomien sattumien tulosta ja tämä tapahtuu aina uudelleen ja uudelleen, eri tilanteissa ja eri vuosikymmeninä. Kuin kaikki olisi määrätty tapahtumaan juuri näin.

Poltetut varjot on myös lähihistoriaa päähenkilöiden silmin ja kokemuksin kerrottuna. Suosittelen kaikille hyvän kertomakirjallisuuden ystäville. Kirjan voi toki lukea kepeämmälläkin mielellä ja helpommalla otteella eli hyvänä sukutarinana ja ajankuvana. Laaja ja mielikuvituksellinen romaani ei jätä lukijaansa välinpitämättömäksi.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 248 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...