Heidi Johanna: Pörröinen Pikku-Pupu haluaa kiivetä puuhun

Pörröinen Pikku-Pupu haluaa kiivetä puuhun

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Heidi Johannan esikoisteos Pörröinen Pikku-Pupu on ihastuttava lastenkirja. Sen on kuvittanut Linnea Bellamine, joka on kuivittanut aikaisemmin Fanni-tunnetaitokirjoja.

Pikku-Pupulla on yksi suuri unelma, kiivetä puuhun. Siihen hän on varautunut porkkanamehulla ja ruualla. Pikku-Pupun äiti on sanonut, että hän pystyy mihin vaan. Kiipeilykohteeksi päätyy suuri tammi, jonka oksalla olisi hauska nauttia porkkanamehua. Paikalla olevat Pikku-Orava ja Pikku-Kettu yrittävät auttaa. Mutta puuhun pääseminen ei olekaan niin helppoa. Varsinkaan, jos on pehmeät tassut ja pörröinen pieni häntä.

Tarina on opetuksineen ihan toimiva. Toki olisi toivonut enemmänkin ongel­man­ratkaisua Pikku Pupulta. Epäonnistumisia olisi kaivattu osoittamaan, että vastoinkäymisiä on ja olisin halunnut, että onnistuminen olisi ollut seurausta Pikku-Pupun omista teoista. Tästä huolimatta kirja tuntui tosi hyvältä luku­kokemukselta.

Linnea Bellaminen kuvitus on henkeäsalpaavan hienoa. Eläinhahmot ovat uskomattoman söpöjä, jokainen sivu tuntuu kokonaisuudelta joka saattaisi löytyä vaikka Disneyn sadusta. Tätä satua jää helposti ihastelemaan.

Pörröinen Pikku-Pupu haluaa kiivetä puuhun on todella kaunis lasten kuva­kirja, joka varmasti valloittaa lukijansa sydämen.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 994 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...