Inka Töyrylä: Porvoon talot kertovat

Porvoon talot kertovat

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tämä loistava teos on aivan onnen omiaan kaikille talohulluille. Itse tartuin kirjaa syystä, että kaikki vanhat talot kiehtovat, puhumattakaan siitä, mikä historia niihin liittyy. Porvoo erityisesti on hieno kaupunki ja siellä on aina upeaa käydä. Olen siis käynyt siellä lukuisat kerrat.

Olikin aivan herkullista paneutua tähän kirjaan, jossa esitellään 34 erilaista kohdetta. Jokaisesta rakennuksesta kerrotaan pähkinänkuoressa miten ja milloin se on rakennettu, ketä siinä on asunut ja jos mahdollista, jokin mielenkiintoinen tapahtuma. Tätä kirjaa ei siis ole täytetty liian yksityiskohtaisilla historian tiedoilla vaan juuri niin kansanomaisesti kerrottu, että tulee juuri ne perusasiat selville.

Kuvat ovat sitten ihan omaa luokkaansa. Niitä on vanhoja, että voi katsoa, millainen rakennus on ollut silloin joskus ja sitten on kuva tästä päivästä. Miten se on edelleen pystyssä ja kuinka siitä on pidetty huolta. Se lämmittää mieltä ja melkeinpä heti tekee mieli lähteä katsomaan.

Kirjassa on myös kartta, josta voi katsoa, missä päin Porvoota mikin rakennus sijaitsee. Niin ja yllätys, kaikki eivät todellakaan ole siellä Wanhassa kaupungissa, vaan niitä tosiaan on pitkin Porvoota. Itse innostuin vielä luurilla etsimään ja katselemaan Googlen Street View’stä.

Tämä kirja toimii kyllä mielenkiinnon herättäjänä kaikille, niin että ihan varmasti tekee mieli lähteä paikan päälle, kävelemään ja katselemaan. Pidin ihan joka kohteesta, mutta kaupungintalon ja kuurojen koulun historia oli melkoinen. En kerro niistä, koska toivon, että mahdollisimman moni voisi innostua tästä kirjasta.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kinin haastattelu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 298 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...