Inka Töyrylä: Porvoon talot kertovat II

Porvoon talot kertovat 2

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ilahduin tästä kirjasta kovasti, sillä pidin Porvoon talot kertovat -kirjasta, ja tämä kakkososa jatkaa ihan samaa tyyliä. Tässä on lisää niitä vanhoja rakennuksia.

Jälleen on 34 erilaista kohdetta, 33 rakennusta ja yksi silta! Oli kyllä ihan mahtavaa, että vanhan sillan historia on kerrottu tässä kirjassa. Luin tätä kirjaa hitaasti ja nautiskellen, koska vain toivoin, ettei se loppuisi, koska niin hyvä fiilis oli tämän kirjan parissa. Töissäkin mietin, että siellä se kotona odottaa…

Jokainen kohde on kuvattu ja kerrottu ytimekkäästi ja nostaen esiin vain sen oleellisen. Aina uuden kohteen kohdalla katsoin ensin kartasta, missä se on ja sitten yritin muistaa, olenko nähnyt sen livenä ja mikä ilo aina, kun muisti sen. Ihan kuin olisi vanhaa ystävää tervehtinyt.

Siis se riemu on sitä, miten on säilytetty vanhoja taloja ja pidetty niistä hyvää huolta. Kuinka upeaa rakennusperimää on tallella ja miten sitä voi ihastella. Ensin vaikka näin kirjasta ja sitten väkisinkin alkaa tehdä mieli paikan päälle, siis jos ei ole vielä käynyt.

Parasta tässä kirjassa on napakka ja selkotajuinen kerronta, kuvat joista näkyy, millainen kohde oli ennen ja miltä se näyttää nyt ja tietysti kaikki tarinat, jotka kohteisiin liittyvät. Ihan ehdottomasti tutustumisen arvoinen kirja kenelle tahansa, joka viehättyy vanhoista rakennuksista.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 275 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...