Liza Marklund ja James Patterson: Postikorttimurhat

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kun kaksi näinkin tunnettua rikoskirjailijaa päättää kirjoittaa yhdessä dekkarin, tulos ei voi olla muuta kuin hyvä! Kertoman mukaan työskentelytapana oli se, että Marklund kirjoitti ensin ruotsiksi osuutensa, käänsi sen englanniksi ja lähetti tuloksen Pattersonille edelleen käsiteltäväksi ja jatkettavaksi. Innostunut kokeilu ja melkoinen tulos siis.

Trilleri sijoittuu sekä Ruotsiin että USA:an, välillä toki poiketaan muuallakin maailmalla. Kansainvälistä menoa siis. Sarjamurhaajat levittävät kauhua Euroopassa. Kuolema lähettää taiteellisia postikortteja mm. Berliiinistä, Roomasta, Amsterdamista sekä – lopulta – Ruotsista. Murhatut puolestaan ovat aina nuoria pariskuntia, tiettyä tyyppiä edustavia ja matkoilla kauempana kotoaan…

Poliisi on ruotsalaiseen tapaan byrokratian pauloissa ja voimaton sekä oudon haluton ryhtymään toimiin. Ensimmäinen kiinni otettu pariskunta on ilmeisen syyllinen. Tähän taas eivät usko iltapäivälehden turhautunut rikostoimittaja Dessie Larsson eikä äkkiä Tukholmaan murhaajien perässä saapunut nuhjuinen amerikkalaisagentti Jacob Kanon. Kanonilla on vielä eräs erittäin hyvä syy saada murhaajat kiinni, henkilökohtainen syy.

Pari alkaa selvittää murhaajien oikeaa henkilöllisyyttä ja tietenkin karmea totuus tulee lopulta ilmi. Kirja pitää mukavasti otteessaan, juoni on älykäs ja karmaiseva sekä loppu yllättävä – kuten kunnon dekkarin pitääkin. Mukana myös sopivasti ihmissuhteita ja rakkautta. Suosittelen hieman erilaisten jännärien ystäville. Mielenkiintoinen lopputulos kahden kirjoittajan yhteistyöstä, mm. kulttuuriympäristö käy selkeästi ilmi tekstistä. Itse luin tämän jälleen herkeämättä jännittäen.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 275 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...