Alastair Reynolds: Prefekti

Prefekti

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Timanttivyö on 10 000 habitaatista eli pienestä avaruusasemasta koostuva rengas Yellowstone-planeettaa ympäröivässä avaruudessa. Itsenäisiä habitaatteja suojelee Sotisopa, jonka työntekijöitä ovat prefektit. Kenttäprefekti Tom Dreyfus joutuu keskelle melkoista jännitysnäytelmää, kun pienestä äänestyspetoksesta auki keriytyy tapaus, joka järkyttää koko Timanttivyön perustuksia.

Tässä jutussa on kunnon teknotrillerin ainekset: hurja uhka koko yhteiskunnalle ja yllättäviä käänteitä vaikka muille jakaa. Takakannen otsikon lupaus siitä, että “mikään tai kukaan ei ole sitä, miltä näyttää” lunastetaan huolellisesti. Alastair Reynolds on keksinyt nokkelan juonen ja mielenkiintoiset henkilöhahmot sitä tukemaan.

Kirjassa pohditaan paljon sitä, millaiset uhraukset ovat hyväksyttäviä suuremman edun vuoksi. Onko oikein tappaa aktiivisesti vaikkapa 100 000 ihmistä, jos sillä pelastaa satoja miljoonia? Tämäntyyppiset kysymykset toistuvat kirjassa eri tasoilla. Prefekteillä riittää vaikeita kysymyksiä ratkaistavaksi.

En ollutkaan lukenut Alastair Reynoldsia vähään aikaan — no, sitten Jäänpuskijoiden ilmestymisen. Erikoista kulkea suomennosten tahdissa, mutta eipä tuo mitään, sillä Hannu Tervaharjun käännös tuntui oikein notkealta ja erikoistermistökin uskottavalta. Reynoldsin tyyli on pettämätön ja Ilmestysten avaruuden maailma on edelleen kiehtova.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 233 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...