Alastair Reynolds: Prefekti

Prefekti

Osta kirja itsellesi

Timanttivyö on 10 000 habitaatista eli pienestä avaruusasemasta koostuva rengas Yellowstone-planeettaa ympäröivässä avaruudessa. Itsenäisiä habitaatteja suojelee Sotisopa, jonka työntekijöitä ovat prefektit. Kenttäprefekti Tom Dreyfus joutuu keskelle melkoista jännitysnäytelmää, kun pienestä äänestyspetoksesta auki keriytyy tapaus, joka järkyttää koko Timanttivyön perustuksia.

Tässä jutussa on kunnon teknotrillerin ainekset: hurja uhka koko yhteiskunnalle ja yllättäviä käänteitä vaikka muille jakaa. Takakannen otsikon lupaus siitä, että ”mikään tai kukaan ei ole sitä, miltä näyttää” lunastetaan huolellisesti. Alastair Reynolds on keksinyt nokkelan juonen ja mielenkiintoiset henkilöhahmot sitä tukemaan.

Kirjassa pohditaan paljon sitä, millaiset uhraukset ovat hyväksyttäviä suuremman edun vuoksi. Onko oikein tappaa aktiivisesti vaikkapa 100 000 ihmistä, jos sillä pelastaa satoja miljoonia? Tämäntyyppiset kysymykset toistuvat kirjassa eri tasoilla. Prefekteillä riittää vaikeita kysymyksiä ratkaistavaksi.

En ollutkaan lukenut Alastair Reynoldsia vähään aikaan — no, sitten Jäänpuskijoiden ilmestymisen. Erikoista kulkea suomennosten tahdissa, mutta eipä tuo mitään, sillä Hannu Tervaharjun käännös tuntui oikein notkealta ja erikoistermistökin uskottavalta. Reynoldsin tyyli on pettämätön ja Ilmestysten avaruuden maailma on edelleen kiehtova.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...