Ei kaikki pinnat kireällä

Taru Luojola: Ei kaikki pinnat kireällä

Vähän erikoisen nimen takana – nimi vaivaa minua edelleen, se tuntuu olevan jotenkin väärin muotoiltu – on jännittävä kirja. Taru Luojola on sijoittanut esikoisromaaninsa 1970-luvulle kuvitteelliseen Bataranamiin, eteläamerikkalaiseen banaanivaltioon, jota hallitsee tavanmukainen diktaattori. Valtiossa on kuitenkin jotain vähän vinksahtanutta. S... Lue koko vinkki »
Fidel Castro : Elämäni

Ignacio Ramonet: Fidel Castro : Elämäni

Harvaa henkilöä on saatu haastateltua niin vähän kuin Fidel Castroa, joten Ignacio Ramonet on ollut onnekas. Kirjaa varten hän sai haastatella iäkästä vallankumouksellista useampaan otteeseen, yhteensä noin 100 tuntia. Näistä tunneista on koostettu tämä mittava elämäkerta, joka kertoo Kuubasta, sen historiasta ja vallankumouksesta sekä nykypäivästä... Lue koko vinkki »

Charlaine Harris: Veren sitomat

Sookie toivoo, että hurrikaani Katrinan, vampyyrien huippukokouksen sekä järjettömän tuhotyön jälkeen kaikki lopultakin asettuisi rauhallisiin puitteisiin. Hän kun haluaisi vain elää tavallista normaalia tarjoilijan elämää. Turha toivo... telepaattina olokin on jo tarpeeksi vaikeaa. Yliluonnollisten eli ylisten maailmassa kuhisee. Ihmissusien la... Lue koko vinkki »

Ellen Johnson Sirleaf: Tästä tytöstä tulee jotakin

Ellen Johnson Sirleaf syntyi Liberian pääkaupungissa, Monroviassa, poliitikon tyttäreksi. Isän saatua aivoinfarktin perhe alkoi nopeasti menettää omaisuuttaan. Ellen meni jo 18-vuotiaana naimisiin ja sai peräjälkeen neljä lasta. Avioliitto huononi sitä mukaa kun Ellen opiskeli. Ahkera ja päämäärätietoinen opiskelu USA:ssa johti aviomiehen väkivalta... Lue koko vinkki »
The Sky Road

Ken MacLeod: The Sky Road

Ihmiskunta tavoittelee taas avaruutta, satoja vuosia suuren katastrofin jälkeen. Clovis, nuori historiantutkija, työskentelee avaruusaluksen parissa maailmassa, jossa edistynein teknologia on pannassa, sekä kapitalismi että kommunismi ovat hirvittäviä haamuja historiasta ja tietokoneiden parissa touhuaminen on erityisen kansanryhmän, tinkerien, etu... Lue koko vinkki »

Heikki Hiilamo: Kuoleman listat

Alaotsikoltaan Suomalaisten salainen apu Chilen vainotuille. Chilen sotilasvallankaappaus vuonna 1973 toi Suomeen ensimmäisen poliittiset pakolaiset. Kenraali Pinochetin juntta käynnisti Chilessä puhdistukset, jotka todellisuudessa olivat järkyttäviä kidutuksia, teloituksia ja murhia sekä outoja katoamisia, joista osa ei vieläkään ole selvinnyt. Po... Lue koko vinkki »
Prefekti

Alastair Reynolds: Prefekti

Timanttivyö on 10 000 habitaatista eli pienestä avaruusasemasta koostuva rengas Yellowstone-planeettaa ympäröivässä avaruudessa. Itsenäisiä habitaatteja suojelee Sotisopa, jonka työntekijöitä ovat prefektit. Kenttäprefekti Tom Dreyfus joutuu keskelle melkoista jännitysnäytelmää, kun pienestä äänestyspetoksesta auki keriytyy tapaus, joka järkyttää k... Lue koko vinkki »
Puolikas keltaista aurinkoa

Chimamanda Ngozi Adichie: Puolikas keltaista aurinkoa

1960-luvun lopulla suomalaisiakin lapsia kehotettiin syömään lautanen tyhjäksi, koska Biafran lapsilla oli nälkä. Vaikka perustelu ei ollut aivan rele­vantti, se kertoi sen myötätunnon sisäistymisestä jonka kaukainen sota ja nälänhätä herättivät täälläkin. Adichien kirjan nigerialaiset päähenkilöt kuuluvat igboihin, joiden itsenäis­tymi­staistel... Lue koko vinkki »