Ken MacLeod: The Sky Road

The Sky Road

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ihmiskunta tavoittelee taas avaruutta, satoja vuosia suuren katastrofin jälkeen. Clovis, nuori historiantutkija, työskentelee avaruusaluksen parissa maailmassa, jossa edistynein teknologia on pannassa, sekä kapitalismi että kommunismi ovat hirvittäviä haamuja historiasta ja tietokoneiden parissa touhuaminen on erityisen kansanryhmän, tinkerien, etuoikeus.

Joka toisessa luvussa palataan joitain satoja vuosia taaksepäin, aikaan ennen tätä suurta katastrofia. Menneisyydessä – MacLeodin jännittävällä 2000-luvulla, joka on tuttua Tähtijaostosta – seurataan Myra Davidovia, pienen ja erikoisen sosialistivaltion johtajaa, joka yrittää selviytyä kansannoususta, ulkoisista uhista ja maailmanlaajuisesta vallankaappauksesta. Onneksi Myran johtamalla pikkuvaltiolla on ässä hihassaan.

Pikkuhiljaa lukijalle valkenee, mitä suuren katastrofin taustalla oli, ja miten se saattaa vaikuttaa uuden avaruusraketin menestykseen. Clovis joutuu mukaan asioihin, joihin ei välttämättä olisi halunnut, Myra taas on varsin tietoisesti mukana kansainvälisen reaalipolitiikan kiemuroissa. MacLeodin vallankumouksen jälkeinen 2000-luku on sekamelska pikkuvaltioita – Myra vierailee YK:n päätoimistossa, jonka pihalla liehuu yli 2 000 valtion liput – ja erilaista vasemmistopolitiikkaa.

The Sky Road on samaa Fall Revolution -jatkumoa, jonka Tähtijaosto aloitti. Myran juonikuvio sopii yhteen Tähtijaoston ja sarjan muiden kirjojen (The Stone Canal ja The Cassini Division) kanssa, mutta kirjan esittämä tulevaisuus on omanlaisensa. Suosittelen lukemaan vähintään Tähtijaoston ennen tätä, mielellään ehkä muutkin sarjan kirjat.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...