Roberto Bolaño: Puhelinkeskusteluja

Puhelinkeskusteluja

Osta kirja itsellesi

Roberto Bolaño (1953–2003) oli chileläinen kirjailija, joka muutti perheineen Chilestä Meksikoon 1960-luvulla. 1970-luvulla Bolaño palasi tukemaan Salvador Allenden vasemmistohallitusta, mutta sen kaaduttua Pinochet’n sotilasvallankaappaukseen, Bolaño pakeni Meksikoon ja sieltä Espanjaan.

Ei siis ihme, että Puhelinkeskusteluja-novellikokoelmassa ei juuri Chilessä viihdytä, mutta sen sijaan tapahtumat sijoittuvat usein juuri Meksikoon tai Espanjaan. Päähenkilöt puolestaan voivat hyvinkin olla chileläisiä. Useammankin novellin päähenkilönä esiintyy B., Bolaño itse.

Kokoelma on kolmiosainen. Ensimmäinen osa Puhelinkeskusteluja esittelee joukon kirjailijoita, vähän marginaalisia, onnettomia yksilöitä. Toinen osa Etsivät kertoo maanpakolaisista, samannimisessä novellissa esiintyy chileläisessä vankilassa kovasti kirjailijalta itseltään vaikuttava Arturo Belano.

Kolmas osa Anne Mooren elämä kuvaa naisia, samalla lohduttomuudella kuin muissakin novelleissa.

Ei aivan mikään hyvän mielen novellikokoelma. Jotain Lucia Berlinin Siivoojan käsikirjan maanläheisyydestä tässäkin on, vaikka tyyli onkin erilainen. Bolaño on taitava kertoja, jonka novellit ovat etevästi rakennettuja.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...