Tiina Kaarela: Puikkomaisterin sukkasirkus

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Puikkomaisteri alias Tiina Kaarela on nimekäs neulesuunnittelija, joka on sulostuttanut meitä jo sukka-, lapas– ja pipokirjoilla. Nyt hän palaa aina muodikkaiden villasukkien pariin, ja voisi melkein sanoa, että maisteri on astunut askeleen eteenpäin, jos ei nyt ihan tohtoriksi niin lisensiaatiksi ainakin. Uuden sirkusaiheisen kirjan mallit ovat nimittäin tarkoitettu etupäässä pidemmälle ehtineille neulojille, niille hardcorepuikkoilijoille, joita Suomessa kyllä riittää. Toisaalta vähemmänkin kokeneet voivat tarttua tähän kirjaan oppiakseen uutta, sillä ohjeet ovat hyvin selkeitä, ruutumallit sopivan kokoisia ja lisäksi mukana on neulekirjoille ihan uudenlainenkin apu eli QR-koodit, joiden avulla pääsee tutkimaan ohjevideoita.

Kaarelan ohjeet ovat tälläkin kertaa räväköitä ja värikkäitä. Hän ei varsinaisesti tunnustaudu hörselöiden, pitsien ja palmikoiden ystäväksi, mutta yllättäen tästä kirjasta löytyy niitäkin: esimerkiksi romanttisen puolen edustajana toimii Sirkusprinsessa Hörtsö -malli, jossa on kaunista balettitossutyyliä, joskin mallin voi toteuttaa myös yksivärisenä. Ihan perinteisiä kirjoneuleitakin löytyy, kuten Tirehtööri ja Lentävät Ladyt, mutta suurin osa sukista sisältää erityyppisiä ja uudenlaisia rakenteita. Bonuksena sukkien lisäksi on vielä tarjolla pohjoisessa ilmanalassa tarpeelliset eläintenhoitajan villahousut!

Reippaiden malliensa ohella kirja toimii eräänlaisena Puikkomaisterin neuleakatemiana, sillä siitä voi oppia monenlaisia uusia tekniikoita kantapäihin ja kärkiin. Lisäksi malleja ei juurikaan ole neulottu perinteiseen tapaan viidellä puikolla, vaan on käytetty esimerkiksi pyöröpuikkoja tai kolmea puikkoa, mutta toki ohjeet voi halutessaan tehdä perinteisestikin.

On mukavaa, että tämä hulvaton sukkasirkus on saapunut kaupunkiin!

Tuija

Olen Tuija ja kirjat ovat kuuluneet olennaisesti elämääni jo yli 50 vuoden ajan. Työurakin sijoittui kirjastoihin, joten lapsuuden haave kirjojen ympäröimästä elämästä on toteutunut. Rakastan laatukirjallisuutta, tyttökirjoja ja hyviä dekkareita. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...