Merja Toppi: Rakkaatta ruapimassa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Merja Toppi on rakkausrunojen taituri. Ihanan lupsakkaalla kiuruveden murteella hän on tuonut rakkauden niin lähelle, arkisen hetkenkin niin sykkiväksi, että ihan jokainen tuntee omaksensa jonkun, muutaman runon, värssyn. Näistä runoista lähtee liikkeelle kaikki tunteet. Runot ravistelevat, herättelevät. Näiden runojen kautta napsahtaa vedet silmiin, joko ilosta tai haikeudesta.

Rakkaatta ruapimassa on kokoelma Topin runoja. Siellä on jo parista edellisestä runokirjasta tuttuja runoja, mutta myös muutama ihan uusi ja ihana. Kirja on ulkomuodoltaan jo ihana, kuin lahjapaketti. Paketti sisältää runokirjan ja cd-levyn. Voi siis lukea ja kuunnella, erikseen tai vaikkapa yhtä aikaa. Suosittelen kaikkia vaihtoehtoja kaikille, miehille ja naisille, ilman ikärajaa.

Jokaisessa CD:ssä nousee aina jokaiselle joku ylitse muiden. Tässä hittikimarassa, joita Merjan runot ovat, nostan nyt esille vaikkapa tämän:

Tiijätkö sen Koevuniemen laalun
“Minnoon ku perhonen”?
Siihen minnoon aena samastunu.
Eekä minua haettoo, vaekka
oonnii aena ollu tämmönen yöperhonen,
karvanen ja kierosilimänen pimmeessä kulukija,
ku oon kuitennii aena osannu lentee!

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...