Petri Laukka: Remu ja Hurriganes Kekkoslovakiassa

Osta kirja itsellesi

Tämä kirja kertoo Remusta ja Hurriganesista. Se ei ole tavanomainen rock-tarina vaan katsaus myös suomalaiseen yhteiskuntaan, siihen aikaan kun Hurriganes oli voimissaan.

Petri Laukka väitteli filosofian tohtoriksi Lapin yliopiston yhteiskuntatieteellisestä tiedekunnasta. Väitöskirjan aihe oli Hurriganes 1970-luvun suomalaisena kulttuurin tuotteena, tekijänä ja nostalgiana. Tämä kirja on tehty tuon väitöskirjan pohjalta.

Hurriganes -ajan eläneenä sitä kerää tästä kirjasta ensisijaisesti ”rusinat pullasta” eli lukee vain ne kohdat, jotka kertovat Remusta ja Hurriganesista. Toki kirjassa on paljon muutakin, kertoohan se kuvaamastaan ajasta, Hurriganes -ajan yhteiskunnasta.

Miten Hurriganes valloitti ihmiset ja mitä se jätti jälkeensä? Kuinka tuo nostalgia nyt vyöryy ylitse? Teos nostaa esiin monia kiinnostavia asioita tuon ajan yhteiskunnasta, miten se oli erilainen kuin nykyinen. Koska kyse on kuitenkin väitöskirjasta, se luonnollisesti tulee esiin, eikä jaksa kaikilta osin suomi-rockista kiinnostunutta innostaa.

Haluan uskoa, että jos joku tykkää lukea yhteiskunnallista väitöskirjaa, siitä kirjoitettua kirjaa ja kiinnostuu sen myötä Hurriganesista, niin se on voitto kotiin!

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...