Petri Laukka: Remu ja Hurriganes Kekkoslovakiassa : kuinka rock valtasi suomettuneen Suomen

Remu ja Hurriganes Kekkosslovakiassa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tämä kirja kertoo Remusta ja Hurriganesista. Se ei ole tavanomainen rock-tarina vaan katsaus myös suomalaiseen yhteiskuntaan, siihen aikaan kun Hurriganes oli voimissaan.

Petri Laukka väitteli filosofian tohtoriksi Lapin yliopiston yhteiskuntatieteellisestä tiedekunnasta. Väitöskirjan aihe oli Hurriganes 1970-luvun suomalaisena kulttuurin tuotteena, tekijänä ja nostalgiana. Tämä kirja on tehty tuon väitöskirjan pohjalta.

Hurriganes-ajan eläneenä sitä kerää tästä kirjasta ensisijaisesti “rusinat pullasta” eli lukee vain ne kohdat, jotka kertovat Remusta ja Hurriganesista. Toki kirjassa on paljon muutakin, kertoohan se kuvaamastaan ajasta, Hurriganes -ajan yhteiskunnasta.

Miten Hurriganes valloitti ihmiset ja mitä se jätti jälkeensä? Kuinka tuo nostalgia nyt vyöryy ylitse? Teos nostaa esiin monia kiinnostavia asioita tuon ajan yhteiskunnasta, miten se oli erilainen kuin nykyinen. Koska kyse on kuitenkin väitöskirjasta, se luonnollisesti tulee esiin, eikä jaksa kaikilta osin suomi-rockista kiinnostunutta innostaa.

Haluan uskoa, että jos joku tykkää lukea yhteiskunnallista väitöskirjaa, siitä kirjoitettua kirjaa ja kiinnostuu sen myötä Hurriganesista, niin se on voitto kotiin!

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 290 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...