Akseli Koskela: Rengastus

Rengastus

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Akseli Koskela on paitsi samanniminen kuin yksi suomalaisen kirjallisuuden ikonisimmista sankareista, myös monipuolisen työuran tehnyt runoilija. Tällä hetkellä Koskela työskentelee valtiosihteerinä sisäministeriössä. Rengastus on Koskelan toinen runokokoelma, esikoisteos Miehen kuolema ilmestyi 2020. Molemmat kokoelmat ovat Enostonen julkaisuja.

Kokoelman kannessa on lintuja, teknisiä laitteita ja kävelevät jalat. Siitäpä näkemystä aiheisiin. Lintuja runoissa esiintyy runsaasti, samoin matkustamisen ja kaukokaipuun pohdiskelua. Takakansi lupailee kirjan käsittelevän digitaalista riippuvuutta, mutta vaikka teknologiaa teoksessa sivutaankin, tämä tuntuu enemmän sivuseikalta. Teksteissä välähtelee Koskelan työuraan liittyviä näkyjä EU-politiikasta. 

Nopeasti muodostan vain yhden kysymyssarjan:
Miksi jahtaaminen kiihottaa enemmän
kuin kiinnisaanti
Miksi kiintyminen on ajoituksesta kiinni?

Runot on jaettu neljään osioon. Ne ovat enimmäkseen nimettömiä ja soljuvat toisiinsa, vailla erityisen selkeitä rajoja. Nämä ovat välähdyksiä, hetkiä. Ihmissuhteita, suudelmia, läheisyyttä, mutta myös etäisyyksiä, eroja ja  jahtaamisia.

Rengastus ei ole lainkaan hullumpi. Aivan täysosuma minun runomakuuni se ei ole; en saa siitä täysin kiinni, eivätkä runot ohi mennessään juurikaan tartu. Rohkenen silti suositella, jos teoksen teemat tuntuvat houkuttelevilta.

Tapasimme sovelluksessa
ja tutustuimme oikeassa elämässä.
Kieltäydyin käymästä keskustelua muulla tavoin,
ettei minusta syntyisi vääristynyttä kuvaa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...