Graham Joyce: Requiem

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tom Webster on opettaja, jonka vaimo on kuollut onnettomuudessa. Tom lopettaa työnsä ja matkustaa spontaanisti Jerusalemiin tapaamaan opiskeluaikaista ystävää. Jerusalemissakaan ei kuitenkaan pääse pakoon syyllisyyttä ja surua.

Jerusalemin kaduilla vaellellessaan Tom kohtaa vanhan naisen, jolla on selvästi joku viesti Tomille, mutta viestin merkitys jää hämäräksi. Tarjoaisiko selitystä palanen Kuolleenmeren kääröistä, jollaista Tomin majatalossa kohtaama erikoinen vanha mies hänelle tyrkyttää?

Jerusalem on levoton kaupunki, jossa muslimit, juutalaiset ja kristityt ovat miltei sodassa keskenään. Tom on vaimonsa kuoleman – ja muiden tapahtumien – johdosta henkisesti raunioina. Sharonilla, Tomin ystävällä, on omat kriisinsä, eikä Tomin ilmestyminen paikalle varsinaisesti helpota tilannetta. Samaan aikaan vanha nainen ja Kuolleen meren kääröt haluavat kertoa Tomille ja Sharonille jotain olennaista aivan kristinuskon alkuajoilta…

Melkoinen keitos. Graham Joycen kunniaksi on sanottava, että kirja toimii: tarina on mielenkiintoinen monella tasolla. Se käsittelee vanhoja kysymyksiä kristinuskon naisvastaisuudesta ja Magdalan Maria, kuvaa Jerusalemia mielenkiintoisella tavalla, saa lukijan vuoroin pitämään Tomista ja inhoamaan tätä.

Harvinaislaatuisen ruma kansikuva varmasti osaltaan viivästytti kirjaan tarttumista, mutta hyvä, että tulin lukeneeksi. Requiem voitti August Derleth -palkinnon vuonna 1996 ja oli World Fantasy -finalistina, eikä suotta.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...