Peter James: Rikoksen merkit : Roy Gracen ensimmäinen tapaus ja muita tarinoita

Rikoksen merkit

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Dekkarit on kirjallisuudenlaji, joka tuntuu olevan Suomen kirjamarkkinoilla yliedustettuna. Olen viimeisen vuoden aikana käynyt aika paljon lävitse genreä, ja kuullessani Peter Jamesin kirjasta kiinnostuin heti.

Syy kiinnostukseen ei ollut se, että häntä markkinoitiin Brittien ykkösdekkaristiksi. Itse asiassa ennen tätä en ollut lukenut häneltä yhtään mitään. Kiinnostukseni sen sijaan herätti se, että kyseessä oli novellikokoelma. Dekkarien arvoitusten tarjoaminen novellimitassa kuulostaa varsin erikoiselta, eikä vastaavaa ollut tullut vastaan aiemmin. Peter James on sijoittanut tähän noin 350 sivun kirjaan kolmekymmentä rikosnovellia.

Kokoelma kattaa useita teemoja, joista osassa on mukana yliluonnollista maustetta. Kokoelmassa on myös kaksi novellia, joissa esiintyy Peter Jamesin jännityskirjahahmo Roy Grace. Muuten novellit eivät ole sidoksissa toisiinsa.

Kaiken kaikkiaan kokoelman novellit edustavat varsin laajaa kirjoa dekkarikirjallisuuden perusasetelmista. Itseäni kokoelmaan eksyneet kummitusjutut eivät häirinneet, ne päinvastoin tuntuivat kokoelman vahvimmalta osalta. Kaikki novellit ovat tarpeeksi mielenkiintoisia, että ne viihdyttävät, mutta aivan täydellisesti sisältö ei istu formaattiin: uskon että monet tarinoista toimisivat paremmin laajennettuina.

Lisää Peter Jamesia on luvassa jo syksyllä, sillä Minervan kustannusohjelmasta löytyy kirja Kuolemaan asti sinun. Se on jo kahdestoista osa Roy Grace -sarjassa.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 290 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...