Helen Docherty ja Thomas Docherty: Ritari joka ei halunnut taistella

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Riku on hieman erilainen ritari, lempeä lukutoukka, joka tästä syystä joutuu alati vanhempiensa nuhteiden alaiseksi. Kun äiti ja isä keksivät, että Riku voisi osallistua kilpaan, jossa lohikäärmeen kesyttävälle ritarille olisi tarjolla niin rohkean ritarin titteli kuin rohkelikon eteen lankeava maailmakin, lähtee Riku huokaisten matkaan – kirjoineen tottahan toki. Alkaa jännittävä matka, jonka tiimellyksessä Riku kohtaa niin aarnikotkan, peikon kuin itse lohikäärmeenkin. Mutta kuinka Rikun käy; tarttuuko hän lopulta miekkaan vai turvautuuko sanan säilään? Mitä aarnikotka tuumaa kirjoista, entä hirmuinen lohikäärme?

Ritari joka ei halunnut taistella on perinteinen tarina erilaisuudesta, siitä kuinka sana usein on miekkaa terävämpi. Erityisesti itseni kaltaisen kirjojen rakastajan sydäntä sen lempeä ritari lämmitti kovasti ja odotankin innolla, että saan joidenkin aikojen kuluttua lukea Rikun tarinan omalle pikku ritarilleni.

Tekstiä on vähän, kuvia voi pitää teoksen keskeisimpänä sisältönä, joten suositella voi jo melko nuorillekin ritareille, ja linnanneidoille yhtä lailla.

Ilman kirjoja maailma olisi kyllä huomattavasti pahempi paikka; senhän jo lohikäärmekin ymmärtää.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 182 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...