Emil Anton ja Antti Kruus: Rooma : Opas pyhiinvaeltajalle

Rooma: Opas pyhiinvaeltajalle

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ikuinen kaupunki on yksi suosituimmista suomalaisten kaupunkilomakohteista ja erityisen suosittu se on niille, jotka haluavat tutustua kaupungin kristilliseen historiaan ja uskonnollisiin kohteisiin. Emil Antonin ja Antti Kruusin Rooma : Opas pyhiinvaeltajalle on kaivattu opas, sillä aiemmat aihetta käsittelevät teokset ovat useamman vuosikymmenen takaa eivätkä enää helposti matkaajien käytettävissä puhumattakaan siitä, että ne olisivat käytännön matkaamisen tiedoiltaan ajantasaisia.

Se mikä ei Roomassa ole muuttunut ovat kohteet, joissa pyhiinvaeltajat vierailevat. Niitä riittää moneen pyhiinvaellukseen. Anton ja Kruus esittelevät neljä erilaista tapaa tutustua Roomaan ja sen kristillisiin nähtävyyksiin. Ensimmäinen kokonaisuus on seitsemän kirkon kierros (perinteiset seitsemän ja yksi vaihtoehtoinen), joka on lähtöisin 1550-luvulta ja tapana tehdä erityisesti pääsiäistä edeltävänä keskiviikkona. Toinen matkailijoille tarjoiltava tapa tutustua kaupunkiin on kaksitoista Mariaa eli kaksitoista tutustumisen arvoista Neitsyt Marialle pyhitettyä kirkkoa (näitä toki kaupungissa riittää helposti toisetkin kaksitoista). Jokainen esitellyistä 20 kirkosta on historiallisesti kiinnostava ja kaikissa on mykistävää taidetta lukuisilta maalaustaiteen mestarilta.

Viimeiset kaksi tapaa tutustua Roomaan pyhiinvaeltaen ovat varhaisten vuosisatojen, eli lähinnä keskiajan, tärkeimmät nähtävyydet sekä muutamien suomalaisen yleisön näkökulmasta tärkeimpien kristillisten järjestöjen pääkallonpaikat ja niiden upea kristillinen perintö. Kaikista kohteista kerrotaan lyhyesti historia sekä yksityiskohtaisesti tärkeimmät taidehistorialliset esineet.

Kaiken kaikkiaan Rooma : Opas pyhiinvaltajalle on erinomainen matkaopas sekä kristillisen historian lähteille lähteville matkaajille että myös Rooman historiallisista kohteista ja erityisesti taiteesta kiinnostuneille. Ilman kristillistä näkökulmaakin kaikki esitellyt kohteet ovat tutustumisen arvoisia ja kuuluvat ehdottomasti Rooman matkailun aakkosiin. Mainio opas taskukoossa jokaiselle Roomasta kiinnostuneelle!

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...