Sirkka Knuutila: Rosmariini ja joulutoiveiden arvoitus

Rosmariini ja joulutoiveiden arvoitus

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Sirkka Knuutila julkaisi ensimmäisen Rosmariini-kirjansa, Rosmariini ja joulun taika, jo vuonna 2007. Tämän jälkeen sarjaan tuli pitkä väli, mutta vuodesta 2021 lähtien Rosmariini-kirjoja on ilmestynyt vuosittain.

Pienessä kylässä asuva tonttutyttö Rosmariini joutuu seikkailuun, kun huomataan, että lasten toivomuskirjeitä on kadonnut. Rosmariini on onneksi neuvokas ja valmis seikkailuun.

Kirjassa on kaksikymmentäneljä lukua. Kirja mainostaa näitä tarinoiksi, mutta se on hieman harhaanjohtavaa, luvut kun jatkavat suoraan yhtenäistä tarinaa. Ne eivät siis ole varsinaisesti tarinoita, joissa olisi alku ja loppu, vaan pikemmin ne ovat yksittäisiä kohtauksia.

Näissä luvuissa on kaksi sivua tekstiä ja kuvituskuva. Kirja siis toimii joulukalenterina joulunodotukseen. Parin sivun luku illassa ei varmaankaan useimmissa lukevissa perheissä riitä täyttämään lukuannosta. Silti teemallinen lyhyt tarinaosuus tuo iltalukemiseen uuden jännän lisän.

Kuten suklaajoulukalenterien kanssa käy, Rosmariini ja joulutoiveiden arvoitus houkuttaa ottamaan useamman päivän annoksen kerralla. Samalla tavalla se on kuitenkin parhaimmillaan, jos pystyy tämän houkutuksen hillitsemään.

Olga Badulina on kuvittanut julkaistuista Rosmariini-satukirjoista kolme. Hänen piirrosjälkensä on hyvin klassisen satukirjojen tyylistä. Kuvitukseen on käytetty paljon aikaa ja hahmot ovat ihastuttavia.

Rosmariini ja joulutoiveiden arvoitus on hyvään ideaan rakentuva tyylikäs satukirja. Sitä voi suositella lapselle luettavaksi joulunodotukseen.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 275 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...