C.J. Tudor: Rovio

Rovio

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Viisisataa vuotta sitten kahdeksan marttyyriä petettiin ja poltettiin. Kolmekymmentä vuotta sitten kaksi tyttöä katosi jäljettömiin. Kaksi kuukautta sitten pastori kuoli äkkiarvaamatta.

Yksinhuoltajaäiti ja hänen tyttärensä muuttavat pieneen ja syrjäiseen englantilaiseen kylään, Chapel Croftiin, tavoitteenaan uusi alku ja puhdas pöytä. Kylän uutena pastorina toimiva Jack saa kuitenkin pian huomata, että koko kylä elää seudun synkän menneisyyden varjostamana. Pikkukylässä salaisuudet ja kauna rehottavat kyläläisten keskellä vielä pahemmin kuin kirkon pihan rikkaruohot.

Hyvin pian kylään muuttamisen jälkeen Jack ja hänen tyttärensä Flo sotkeutuvat syvälle kylän salaisuuksien verkkoon, kun he yrittävät selvittää menneisyyttä, jota kukaan muu kylässä ei tunnu haluavan tunnustaa; Flo näkee näkyjä palavista tytöistä ja Jack saa lahjaksi varoituksen ja manausvälineet. Halu suojella toista ja uteliaisuus tuntemattomasta repivät äitiä ja tytärtä erilleen.

Rovion kirjoittanut C. J. Tudor oli itselleni uusi tuttavuus, vaikka aikoinaan Liitu-ukon ilmestyessä käännettynä kyseinen kirja herätti huomioni. Rovio yhdistää historiaa ja fiktiota toimivasti ja tuloksena on jännityskirjallisuutta, jota ei kannata lukea pimeällä.

Pidin kirjan kerronnan sulavuudesta ja tavasta, jolla kirjailija loi jännitystä tapahtumiin. Tästä kaikesta huolimatta tuntui, että loppuratkaisu ei aivan vastannut tarinan tasoa, vaan kirjan loputtua tuntui että aineksia olisi ollut enempäänkin. Parasta kirjassa oli todellisten tapahtumien ja myyttien yhdistäminen kirjailijan luomaan maailmaan! Jos siis etsit jännittävää lukemista rauhallisiin viikonloppuiltoihin tai hektiseen arkeen, kirja tempaa sinut varmasti mukaasi!

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 275 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...