C.J. Tudor: Liitu-ukko

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Vuonna 1986 Ed on 12-vuotias ja auttaa uuden opettajan kanssa tivolin onnettomuudessa pahasti loukkaantunutta tyttöä. Siitä alkaa aikuistumisen kesä, joka päättyy järkyttävään murhaan. Kesän jälkeen mikään ei ole ennallaan, vähiten Edin ja hänen ystäviensä välit.

Vuonna 2016 Ed asuu yhä samassa kaupungissa, kun yksi hänen lapsuuden ystävistään tulee kylään ja sanoo tietävänsä murhaajan. Kirja avaa vähitellen tarinaa vuosina 1986 ja 2016 ja jännitys tihenee.

Liitu-ukko on menevä ja jännittävä lukuromaani. Kahdessa ajassa kulkeminen toimii hyvin ja tiivistää jännitystä. Kaikki langanpätkät saadaan lopussa solmittua yhteen, vaikka kirjaan olikin ympätty aika paljon. Aivan uniikki teos ei kuitenkaan ole ja kirjasta löytyy tuttuja kuvioita etenkin yhdeltä hyvin maineikkaalta kirjailijalta. Liitu-ukko on hyvää vaihtelua perus dekkareihin ja sarjamurhaajiin.

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...