Caroline Hofberg: Runsaat salaatit

Runsaat salaatit

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tässäpä reseptikirja, joka on todellakin nimensä veroinen. Runsaat salaatit -kirjan ohjeet ovat runsaita, värikkäitä ja täyttäviä. Kirjan salaatit ovat kaukana ravintoloiden salaattipöydissä likoavista pakollisista vihersalaattisotkuista.

Runsaat salaatit on hyvin värikylläinen reseptikirja. Tia Borgsmidtin ottamat valokuvat ovat kesäisiä, ja ruoka-annosten lisäksi niihin on kuvattu myös ihmisiä kesäisissä puuhissa. Illuusio on ihana: jos teet kirjan salaatteja, kesä ja iloinen tunnelma tulevat kaupan päälle.

Kirjan resepteistä kokeilin muutamaa. Tomaattikuskus fetajuuston kanssa oli oikein hyvää. Ohjeen kuskus keitettiin tomaattimehussa, joka antoi kuskusille kivaa hapanta makua. Reseptin lopputulos oli erittäin värikäs, ja salaatista tuli yhtä aikaa hapan, makea ja suolainen. Toinen kokeilemani resepti oli haalea sinihomejuusto-pastasalaatti. Valmis ruoka oli vihreä ja hyvin täyttävä salaatti. Ohjeeseen oli kuitenkin ilmeisesti livahtanut pieni kirjoitusvirhe: pippuria neuvottiin lisäämään ½ desiä. Vähemmälläkin pärjättiin.

Kolmas koeresepti oli itämainen bulguri halloumin kanssa. Salaatti oli mausteista ja makeaa, ja ohjeen jogurttikastike täydensi makuja. Linssisalaatti mozzarellan ja mangon kanssa oli ajanjaksolle juuri sovelias lounasruoka ja maistui hyvältä ilman parmankinkkuakin.

Kirjan lopussa on muutama sivu kastikeohjeita ja vieraampien viljalajikkeiden esittelyä. Juuri kun kvinoa ja kuskus alkoivat olla tuttuja, Hofberg esittelee kamutvehnän.

Kasvissyöjälle Runsaat salaatit -kirja ei ole paras mahdollinen. Lihaa käytetään ohjeissa erittäin runsaasti, ja varsinkin pekonin osuus on yllättävän suuri. Myös kirjan toimittaminen on jäänyt kesken, sillä reseptien järjestys kirjassa on sattumanvarainen. Ohjeita ei ole jaoteltu millään tavalla, vaikka kirjan esipuheessa kirjoitetaankin vuodenaikojen merkityksestä raaka-aineiden laadussa. Muutoin Runsaat salaatit on ilahduttava ohjekirja, jossa käytetään raaka-aineita hyvinkin ennakkoluulottomasti. Valmiit salaatit ovat jo ulkonäöltään piristäviä ja toimivat kokonaisina aterioina erinomaisesti.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 273 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...