Heikki Nevala, Anni Nupponen ja Shimo Suntila (toim.): Ruumiittomat : Suomalaisia aavenovelleja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kummitusjutut ovat klassikkoviihdettä. Osuuskumman Ruumiittomat-antologia on neljäntoista aavenovellin kokoelma, jossa pääsee nauttimaan kummitusjutuista koko rahan edestä. Kirjoittajat ovat pääasiassa tuttuja nimiä Osuuskumman muista antologioista ja suomalaisesta spefi-skenestä.

Tylsää saman aiheen toistoa ei kuitenkaan ole luvassa, sen verran erilaisia ovat nämä kummitukset ja tarinoiden puitteet: mukaan mahtuu niin perinteisempiä kummitteluja kuin scifi-juttuja ja vähän erikoisempiakin kummitusjuttuja. Toisissa tarinoissa henget ovat vahvemmin läsnä, jopa päähenkilöinä, toisissa taas novellin luettuaankaan ei oikein tiedä, mitä tarinan kummituksesta ajatella.

Novelli on sinänsä varsin sopiva mitta hyvälle kummitusjutulle. Kotimaisuus on myös valttia: jotenkin kauhujutuissa suomalaisuus on selvästi plussaa, vaikka kaikki tarinat eivät Suomeen sijoitukaan. Kokoelman laatukin on varsin tasaista: toki kullakin on omat suosikkinsa, mutta mielestäni kokoelmaan ei ole mahtunut mukaan selvästi heikompia lenkkejä. Suosittelen lämpimästi kummitusjuttujen ystäville.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...