Heikki Nevala, Anni Nupponen ja Shimo Suntila (toim.): Ruumiittomat : Suomalaisia aavenovelleja

Ruumiittomat

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kummitusjutut ovat klassikkoviihdettä. Osuuskumman Ruumiittomat-antologia on neljäntoista aavenovellin kokoelma, jossa pääsee nauttimaan kummitusjutuista koko rahan edestä. Kirjoittajat ovat pääasiassa tuttuja nimiä Osuuskumman muista antologioista ja suomalaisesta spefi-skenestä.

Tylsää saman aiheen toistoa ei kuitenkaan ole luvassa, sen verran erilaisia ovat nämä kummitukset ja tarinoiden puitteet: mukaan mahtuu niin perinteisempiä kummitteluja kuin scifi-juttuja ja vähän erikoisempiakin kummitusjuttuja. Toisissa tarinoissa henget ovat vahvemmin läsnä, jopa päähenkilöinä, toisissa taas novellin luettuaankaan ei oikein tiedä, mitä tarinan kummituksesta ajatella.

Novelli on sinänsä varsin sopiva mitta hyvälle kummitusjutulle. Kotimaisuus on myös valttia: jotenkin kauhujutuissa suomalaisuus on selvästi plussaa, vaikka kaikki tarinat eivät Suomeen sijoitukaan. Kokoelman laatukin on varsin tasaista: toki kullakin on omat suosikkinsa, mutta mielestäni kokoelmaan ei ole mahtunut mukaan selvästi heikompia lenkkejä. Suosittelen lämpimästi kummitusjuttujen ystäville.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...