Tämä jalka ei ole minun

Artemis Kelosaari ja Shimo Suntila: Tämä jalka ei ole minun

Ulkoiset asiat voivat olla kauhistuttavia, mutta vielä kamalampaa on, jos omassa kehossa on jotain kauheaa – sitähän ei voi paeta yhtään mihinkään. Jos on omassa kehossaan vankinaan jonkin pelottavan kanssa, elämä voi olla painajaista. Tämä jalka ei ole minun on kehokauhuun keskittyvä novellikokoelma, jossa on muutama oikein herkullinen kauhuplä... Lue koko vinkki »
Tähtiviima

Shimo Suntila: Tähtiviima

Shimo Suntila on tuttu nimi erityisesti sadan sanan raapaleiden kirjoittajana, mutta on mukava lukea Suntilalta välillä vähän pidempääkin proosaa. Kovin pitkälliseksi ei sentään ole heittäydytty, Tähtiviima on novellikokoelma. Parisataa sivua, kahdeksan novellia, avaruutta alusta loppuun. Näissä novelleissa avaruus on tyly ympäristö, joka ei ihm... Lue koko vinkki »
Hurtan koodeksi

Anne Leinonen, Tuomas Saloranta ja Shimo Suntila (toim.): Hurtan koodeksi : Boris Hurtan 25-vuotistaiteilijajuhlakirja

Porttia lukeneille ja suomalaiseen kauhukirjallisuuteen perehtyneille Boris Hurtta on takuuvarmasti tuttu nimi. Hurtta juhli taannoin 25-vuotista taiteilijauraansa ja ystävät ja kylänmiehet toteuttivat juhlan kunniaksi Hurtan koodeksin eli juhlakirjan sankarin kunniaksi. Tekijöiksi saatiin koko joukko tuttuja nimiä, jotka tuottivat nipun novelleja,... Lue koko vinkki »

Shimo Suntila: Sata kummaa kertomusta

Tämä on Shimo Suntilan esikoisteos, joka sisältää sata raapaletta. Ai mitä ihmeen raapaletta? Raapale ei ole mikä tahansa tuotos tai tekstinpätkä. Se on tarkkaan määritelty kirjallinen työ; pituus saa olla täsmälleen sata sanaa ja lisäksi otsikossa sekä väliotsikoissa saa olla viisitoista sanaa. Tarkkaa puuhaa ilmaista jotakin tärkeää ja olennaista... Lue koko vinkki »
Stepanin koodeksi

Samuli Antila, Markus Harju, Boris Hurtta ja muut: Stepanin koodeksi

Pieni joukko Uusrahvaanomaisen spekulatiivisen fiktion (URS) vapaita jäseniä kehittelee Prahan matkalla H. P. Lovecraftin henkeen alkutarinan pahamaineisesta kirjasta, joka on löydetty eräästä böömiläisestä hopeakaivoksesta 1400-luvulla. Kirja toimitettiin jesuiittakollegiolle, jonka johtajan mukaan se sai nimen Stepanin koodeksi. Seuraavien vuosis... Lue koko vinkki »