Shimo Suntila: Tähtiviima

Tähtiviima

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Shimo Suntila on tuttu nimi erityisesti sadan sanan raapaleiden kirjoittajana, mutta on mukava lukea Suntilalta välillä vähän pidempääkin proosaa. Kovin pitkälliseksi ei sentään ole heittäydytty, Tähtiviima on novellikokoelma. Parisataa sivua, kahdeksan novellia, avaruutta alusta loppuun.

Näissä novelleissa avaruus on tyly ympäristö, joka ei ihmisestä piittaa. Ihminen on pieni ja inhimillinen ja matkustaa halki avaruuden, työskentelee avaruusruukissa, toimii tähteinvälisen aluksen kapteenina, matkustaa toiselle planeetalle paremman elämän toivossa.

Kerrassaan oivallinen kokoelma novelleja, perinteisen avaruusscifin ystäville Tähtiviima on lämpimästi suositeltua luettavaa. Osa novelleista perustuu raapaleiden tapaan aika paljon loppukäänteen yllättävyydelle, mutta pidemmissä novelleissa on vähän enemmänkin ulottuvuuksia. Laatu on yhtä kaikki tasaista, Suntila on asiansa osaava ammattimies.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 288 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...