Shimo Suntila: Tähtiviima

Osta kirja itsellesi

Shimo Suntila on tuttu nimi erityisesti sadan sanan raapaleiden kirjoittajana, mutta on mukava lukea Suntilalta välillä vähän pidempääkin proosaa. Kovin pitkälliseksi ei sentään ole heittäydytty, Tähtiviima on novellikokoelma. Parisataa sivua, kahdeksan novellia, avaruutta alusta loppuun.

Näissä novelleissa avaruus on tyly ympäristö, joka ei ihmisestä piittaa. Ihminen on pieni ja inhimillinen ja matkustaa halki avaruuden, työskentelee avaruusruukissa, toimii tähteinvälisen aluksen kapteenina, matkustaa toiselle planeetalle paremman elämän toivossa.

Kerrassaan oivallinen kokoelma novelleja, perinteisen avaruusscifin ystäville Tähtiviima on lämpimästi suositeltua luettavaa. Osa novelleista perustuu raapaleiden tapaan aika paljon loppukäänteen yllättävyydelle, mutta pidemmissä novelleissa on vähän enemmänkin ulottuvuuksia. Laatu on yhtä kaikki tasaista, Suntila on asiansa osaava ammattimies.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...