Pirkko Arhippa: Ruusu – pallo – avain

Ruusu – Pallo – Avain

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pirkko Arhippa ei tänäkään vuonna petä lukijoitaan, vaan tuo markkinoille jälleen uuden rikosromaanin Varpun ja Tiian tutkimuksista.

Peräti rauhallisessa Naantalissa, josta on Arhipan kirjoissa tullut varsinainen henkirikosten tyyssija, murhataan tällä kertaa jopa kolme nuorta ihmistä. Tapaukset näyttävät liittyvän mustasukkaisiin kumppaneihin, mutta Varpu aavistaa, että kysymys on jostain monimutkaisemmasta.

Uhrien rintaan on kiinnitetty kullekin pieni esine, mistä kirjan nimikin tulee, ja tämä askarruttaa rikostutkijoita. Heistä Tiia on näkyvästi raskaana, potee uupumusta ja selkäsärkyä ja puhisee ventovieraita vatsantaputtelijoita, ja niinpä Varpu lähteekin yksin aivan toiselle puolen Suomea selvittämään murhia.

Tarvitaan kirjastoja ja arkistoja, mutta niiden avulla ratkaisu sitten löytyy vuosikymmenten takaa, minkä voikin jo arvata kirjan ensimmäisestä sota-aikaan sijoittuvasta luvusta.

Ihan näppärä arhippamainen juonirakennelma siis, ja tiiviiseen muotoon on jälleen saatu mahtumaan myös kelvollista ihmis- ja paikalliskuvausta. Ehkäpä tämä ruusun, pallon ja avaimen muodostama kuvio on kokonaisuudelle vähän turhakin, mutta mielenkiintoinenhan se on. Reipas murharouva Arhippa totisesti on.

Tuija

Olen Tuija ja kirjat ovat kuuluneet olennaisesti elämääni jo yli 50 vuoden ajan. Työurakin sijoittui kirjastoihin, joten lapsuuden haave kirjojen ympäröimästä elämästä on toteutunut. Rakastan laatukirjallisuutta, tyttökirjoja ja hyviä dekkareita. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...