Pirkko Arhippa: Ruusu – pallo – avain

Osta kirja itsellesi

Pirkko Arhippa ei tänäkään vuonna petä lukijoitaan, vaan tuo markkinoille jälleen uuden rikosromaanin Varpun ja Tiian tutkimuksista.

Peräti rauhallisessa Naantalissa, josta on Arhipan kirjoissa tullut varsinainen henkirikosten tyyssija, murhataan tällä kertaa jopa kolme nuorta ihmistä. Tapaukset näyttävät liittyvän mustasukkaisiin kumppaneihin, mutta Varpu aavistaa, että kysymys on jostain monimutkaisemmasta.

Uhrien rintaan on kiinnitetty kullekin pieni esine, mistä kirjan nimikin tulee, ja tämä askarruttaa rikostutkijoita. Heistä Tiia on näkyvästi raskaana, potee uupumusta ja selkäsärkyä ja puhisee ventovieraita vatsantaputtelijoita, ja niinpä Varpu lähteekin yksin aivan toiselle puolen Suomea selvittämään murhia.

Tarvitaan kirjastoja ja arkistoja, mutta niiden avulla ratkaisu sitten löytyy vuosikymmenten takaa, minkä voikin jo arvata kirjan ensimmäisestä sota-aikaan sijoittuvasta luvusta.

Ihan näppärä arhippamainen juonirakennelma siis, ja tiiviiseen muotoon on jälleen saatu mahtumaan myös kelvollista ihmis- ja paikalliskuvausta. Ehkäpä tämä ruusun, pallon ja avaimen muodostama kuvio on kokonaisuudelle vähän turhakin, mutta mielenkiintoinenhan se on. Reipas murharouva Arhippa totisesti on.

Tuija

Olen Tuija ja olen suhtautunut intohimoisesti kirjoihin ja lukemiseen jo yli 50 vuoden ajan. Myös työni on kirjojen parissa puurtamista, sillä toimin tietopalveluneuvojana Tampereen yliopiston kirjastossa. Luen mieluiten kaikkea laatukirjallisuutta dekkareita ja tyttökirjoja unohtamatta. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.