Pirkko Arhippa: Parhain sä oot

Parhain sä oot

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pirkko Arhippa se jaksaa yhä! Parhain sä oot on nimittäin murharouvan 36. jännitysromaani, ja kun tekijä täyttää helmikuussa jo 80, voi hänen tuotteliaisuuttaan vain ihailla. Tässä runsaassa dekkarituotannossa on myös laatu pysynyt tasaisen hyvänä, ja ihan mielelläni luin tämän uutuudenkin.

Elisa Hallman on naantalilainen tarjoilija ja yksihuoltajaäiti, jonka elämä ei aina olekaan niin auvoista kuin päältä näyttää: ravintolan asiakkaat pitävät hänestä kovasti, mutta yksityiselämässään Elisa on ärsyttänyt monia ihmisiä. Kun hän löytyy metsiköstä murhattuna, on syytä epäillä monia. Toimeen tarttuu vanha tuttu komisario Varpu Ahava työtoverinsa Tiian kanssa, ja vähän ajan päästä tapahtuu toinenkin arvoituksellinen surmatyö.

Parhain sä oot kuvaa edeltäjiensä tapaan murhatutkintaa perusdekkarimaisen kiinnostavasti, ja se on varma valinta perinteisen tyylin ystäville, voisipa sanoa melkein että agathamaisen dekkarin suosijoille. Tässäkin kirjassa epäilykset lankeavat monen henkilön ylle, ja loppuratkaisu on jollei nyt päätähuimaavan omaperäinen niin kohtalaisen yllättävä kuitenkin.

Romaanin suppeuteen, vain vähän yli 200 sivua, nähden henkilöhahmot on yleisesti ottaen perusteltu hyvin, ja Varpun ja Tiian yksityiselämien kehitystä on mukava seurata, samoin kuin turkulaista ja naantalilaista paikallisväriä. Nopeastihan tämän kirjan lukee, mutta se ei liene suurikaan haitta. Onhan se sujuvaa ja soljuvaa ammatti-­ihmisen työtä.

Tuija

Olen Tuija ja kirjat ovat kuuluneet olennaisesti elämääni jo yli 50 vuoden ajan. Työurakin sijoittui kirjastoihin, joten lapsuuden haave kirjojen ympäröimästä elämästä on toteutunut. Rakastan laatukirjallisuutta, tyttökirjoja ja hyviä dekkareita. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 288 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...