Pirkko Arhippa: Parhain sä oot

Parhain sä oot

Osta kirja itsellesi

Pirkko Arhippa se jaksaa yhä! Parhain sä oot on nimittäin murharouvan 36. jännitysromaani, ja kun tekijä täyttää helmikuussa jo 80, voi hänen tuotteliaisuuttaan vain ihailla. Tässä runsaassa dekkarituotannossa on myös laatu pysynyt tasaisen hyvänä, ja ihan mielelläni luin tämän uutuudenkin.

Elisa Hallman on naantalilainen tarjoilija ja yksihuoltajaäiti, jonka elämä ei aina olekaan niin auvoista kuin päältä näyttää: ravintolan asiakkaat pitävät hänestä kovasti, mutta yksityiselämässään Elisa on ärsyttänyt monia ihmisiä. Kun hän löytyy metsiköstä murhattuna, on syytä epäillä monia. Toimeen tarttuu vanha tuttu komisario Varpu Ahava työtoverinsa Tiian kanssa, ja vähän ajan päästä tapahtuu toinenkin arvoituksellinen surmatyö.

Parhain sä oot kuvaa edeltäjiensä tapaan murhatutkintaa perusdekkarimaisen kiinnostavasti, ja se on varma valinta perinteisen tyylin ystäville, voisipa sanoa melkein että agathamaisen dekkarin suosijoille. Tässäkin kirjassa epäilykset lankeavat monen henkilön ylle, ja loppuratkaisu on jollei nyt päätähuimaavan omaperäinen niin kohtalaisen yllättävä kuitenkin.

Romaanin suppeuteen, vain vähän yli 200 sivua, nähden henkilöhahmot on yleisesti ottaen perusteltu hyvin, ja Varpun ja Tiian yksityiselämien kehitystä on mukava seurata, samoin kuin turkulaista ja naantalilaista paikallisväriä. Nopeastihan tämän kirjan lukee, mutta se ei liene suurikaan haitta. Onhan se sujuvaa ja soljuvaa ammatti-­ihmisen työtä.

Tuija

Olen Tuija ja olen suhtautunut intohimoisesti kirjoihin ja lukemiseen jo yli 50 vuoden ajan. Myös työni on kirjojen parissa puurtamista, sillä toimin tietopalveluneuvojana Tampereen yliopiston kirjastossa. Luen mieluiten kaikkea laatukirjallisuutta dekkareita ja tyttökirjoja unohtamatta. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.