Christoph Ribbat: Ravintolassa : Ruoan maukas historia

Ravintolassa Ravintolassa käyminen on nykyisin itsestäänselvyys. Ruokaa on tarjoiltu maksuakin vastaan kaiketi aina, mutta mistä sai alkunsa varsinainen ravintolan konsepti, milloin syntyi restaurant? Varhaisimmat ravintolat ovat tietysti Pariisissa, missä muualla. 1760-luvulla trendikästä on syödä vähänlaisesti, olla vähän herkkä mimosa, jolle sopii ruoaksi... Lue koko vinkki »

Pirkko Arhippa: Parhain sä oot

Pirkko Arhippa se jaksaa yhä! Parhain sä oot on nimittäin murharouvan 36. jännitysromaani, ja kun tekijä täyttää helmikuussa jo 80, voi hänen tuotteliaisuuttaan vain ihailla. Tässä runsaassa dekkarituotannossa on myös laatu pysynyt tasaisen hyvänä, ja ihan mielelläni luin tämän uutuudenkin. Elisa Hallman on naantalilainen tarjoilija ja yksihuolt... Lue koko vinkki »

Nani Power: Yöryömijät

Yöryömijät Nani Power oli minulle aivan uusi tuttavuus ja Yöryömijät aika erikoinen kirja. Välillä tuntui, ettei millään jaksa sitä kahlata, mutta silti kirjassa joku vaan kiehtoi, niin että sitä oli pakko lukea. Japanilaiskokki Ito vie lukijaansa entiseen elämäänsä, mitä joskus oli tapahtunut. Millaista Iton elämä on New Yorkissa ja kuinka hän tapaa Maria... Lue koko vinkki »