Tommi Liimatta: Saaret kuin sisaret

Osta kirja itsellesi

Keskellä Beringinsalmea, läntisen maailman läntisimmässä pisteessä sijaitsee pieni saari, jonka alkuperäisväestö on muuttanut mantereelle. Aivan saaren sivuitse kulkee kansainvälinen päivämääräraja, jonka toisella puolella, vain parin kilometrin päässä on Venäjälle kuuluva hieman suurempi saari. Ja tälle Alaskan pikkusaarelle saapuu seitsemän miestä ja seitsemän naista sekä vajaan parinkymmenen hengen henkilökunta yhdeksän kuukauden mittaiseen retriittiin. Retriitin johtajana toimii salaperäinen Höyhen, jonka ajatuksia ja opetuksia retriitin osallistujille yksinkertaisen päiväohjelman ohessa jaetaan.

Asetelma on kummallinen terapeutteineen, johtajineen ja hoitajineen. Kertojanäänenä toimii Kuvaaja, jonka tehtävänä on sekä näkyvin että salaisin kameroin tallentaa osallistujien keskusteluja ja reaktioita. Kuvaaja on tarkkasilmäinen, ja hänen havaintojaan tarvitaan, kun tapahtumat saarella eskaloituvat täysimittaiseksi murhamysteeriksi. Minkälaisten voimien vallassa saarella oikein ollaan tekemisissä? Minkälaista väkeä saarelle on tullut? Saaret kuin sisaret on mysteeri, outo kertomus oudosta paikasta.

Tommi Liimatta on taitava kertoja. Parasta antia ovat Liimatan huomiot pienistä yksityiskohdista, erikoiset ja persoonalliset sanavalinnat, pureva ilmaisu. On helppo kuulla Kuvaajan puhuvan Liimatan omalla äänellä. Kerronta vie mukanaan, ja kummalliset tapahtumat alkavat aueta.

Kahden omaelämäkerrallisen Jeppis-romaanin sekä enemmän tai vähemmän dokumentaarisen Autarktiksen jälkeen on ilo jälleen lukea Liimatalta puhdasta fiktiota. Saaret kuin sisaret menee kärkipäähän tämänvuotisista kirjauutuuksista. Suosittelen.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää jalkapallosta, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...