Ninni Aalto: Sähköjänis

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tekijän ensimmäisessä analogisessa julkaisussa, oikeassa kovakantisessa albumissa, on paljon nautittavaa: saa lopultakin tietää, millainen on graafikon olemus, kofeiinin ilot ja vaikutus, mistä freelance-kuvittajan ideat tulevat sekä paljon muuta. Tiesitkö, että bibliofilia on vaarallinen ja tarttuva sairaus, oma alalajinsa on myös typofilia?

Albumissa kummastellaan myös kaikenlaisia pieniä, mutta omituisia asioita. Mukaan kuuluu tietysti myös seikkailua ja jännitystä sekä sankaritarinoita. Toki mukana on myös ruoka, en ole aikaisemmin saanut sarjakuvasta kylläkään vegaanimuffinsien reseptiä, joten nyt sekin on sitten tarjolla ja helposti löydettävissä! Ettei tärkein unohtuisi, kaikkea kommentoi upea jänis Schopenhauer, välillä jopa hieman sarkastisessa ja pelottavassa hengessä – okei, okei, olethan sinä söpö, kyllä.

Ninnin piirrostyyli on petollisen helpon näköistä, samoin tekstaus on selkeää ja värimaailma mukavan pelkistettyä. Aiheet liikkuvat laidasta laitaan, useimmat koskettavat jokaista meistä ja tekijä on selkeästi paneutunut myös ekologiaan ja vegaanin elämään sohvan ja internetin välissä roikuskellessaan.

Albumissa on Pertti Jarlan esipuhe sekä Tuuli Hypénin jälkisananen, molemmat tunnustettuja sarjakuvantekijöitä hekin. Kannattaa siis lukea nämäkin läpi, ihan taustaksi ja vertailun vuoksi. Tekijöitä ja sarjakuvia on monenlaisia, mutta kaikilla on ehkä jotakin yhteistä.

Ninni Aalto on jo pidempään pitänyt sarjakuvablogia , jota kannattaa myös seurata. Itsekin käyn toisinaan sitä vilkaisemassa. Silti tämä albumi on mukava käyttöliittymä – sen voi ottaa mukaan matkalle, sänkyyn, hammaslääkärin odotustilaan tai muuhun tärkeään tapaamiseen. Jos sinulla on tylsää, ammenna tästä lisää iloa (tai ahdistusta) elämääsi.

Suosittelen kaikille kotimaisen sarjakuvan ystäville, jotka eivät vielä ole ehtineet tutustua tekijään sekä pupu Schopenhaueriin. Albumi tuli luettua heti kahteen kertaan ja selvisi kirjahyllyn sarjakuvaosastolle huolellisesti säilytettäväksi sekä uudelleen luettavaksi ja ehkä muillekin lainattavaksi…

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...