Enid Blyton: Salaisen sataman arvoitus

Osta kirja itsellesi

Osta e-kirjana

Elisa Kirja

Osta käytettynä

Salaisen sataman arvoitus on Enid Blytonin Arvoitus-sarjan neljäs osa. Kuvio toimii aika samalla tavalla kuin aikaisemmissakin osissa: tutut lapset eläimineen ovat lomailemassa taas uudessa paikassa maaseudulla ja löytävät uuden mysteerin ratkaistavakseen. Tämänkertaisen lomakohteen lähellä on sukellusvenesatama, joka on tiukasti salainen ja se tietysti kiinnostaa lapsia. Näissä Blytonin kirjoissa on muuten kumman usein joku tivoli tai vastaava huvimeininki mukana, niin myös tässä kirjassa.

Tämä kirja oli mielestäni vähäsen huonompi kuin edellinen osa, Kellotornin arvoitus. Salainen satama oli kyllä kiinnostava idea, mutta mielestäni sitä ei ollut hyödynnetty tarinassa niin hyvin kuin olisi voinut. Lisäksi tuntui, ettei kirjassa meinattu päästä kunnolla vauhtiin. Mutta joka tapauksessa, jos on pitänyt muistakin Blytonin seikkailukirjoista, niin aika todennäköisesti tämäkin uppoaa lukijaan ihan yhtä hyvin kuin muutkin.

Muistelen lukeneeni internetistä, että tämän piti alunperin olla viimeinen osa sarjasta ja kirjan loppumistapakin viittaa siihen.  Sitten sarjaa oli kuitenkin jatkettu vielä kahdella osalla. Huomasin, että ne eivät kuitenkaan ole kustantamon vuoden 2012 julkaisulistalla ainakaan vielä keväällä. Toivottavasti ne kirjat tulevat vielä joskus suomeksi, vastahan sarjassa päästiin alkuun!

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *