Enid Blyton: Kellotornin arvoitus

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Töpseli, Diana ja Roger ovat maaseudulla toipumassa flunssasta. Sinne tulee myös heidän ystävänsä Barney tervehtimään. Kylällä on kiehtova menneisyys, josta he kuulevat tarinoita. Lapset käyvät esimerkiksi tutustumassa vanhaan kartanoon.

Kuten Blytonin kirjoissa tavallisesti, myös tässä kirjassa päädytään seikkailuun. Tarinaan liittyy oleellisesti myös salakäytävä, jollainen pitää olla jokaisessa kunnollisessa seikkailukirjassa.

Tämä kirjasarja tuntuu paranevan edetessään. Kahteen ensimmäiseen osaan verrattuna tämä oli jo paljon parempi. Hetkittäin kirja muistuttaa tosin jonkin verran muita Blytonin kirjoja sekä tarinaltaan että puitteiltaan. Lapsikokoonpanot eivät ole eri sarjoissa kovin erilaisia, syöminen on aina tärkeää ja seikkailemiseen on aikaa vain koulujen loma-aikoina.

Omassa lajissaan Blyton on silti ylivertainen: ei siitä vaan pääse mihinkään, että hän on osannut kirjoittaa kunnollisia ja toimivia seikkailuja.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 290 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...