Jukka Lehtonen: Sarvia muttei hampaita : Hyönteiset lähikuvassa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Hyönteisiä ei tule juuri tarkasteltua läheltä. Kannattaisi – paitsi että hyönteisiä on todella paljon, ne ovat varsin mielenkiintoisia ja monimuotoisia eläimiä. Suomessakin hyönteisiä riittää runsaasti. Jukka Lehtonen on tehnyt hienoa työtä kameran ja makro-objektiivien kanssa ja esittelee Suomen hyönteisiä kauniilla valokuvilla.

Myös teksti, jonka avulla Lehtonen johdattaa hyönteisten maailmaan, vie mukaansa. Sarvia muttei hampaita on sekä kiinnostava katsella että mielenkiintoinen lukea. Tätä kirjaa on helppo suositella kaikille luonnon monimuotoisuudesta kiinnostuneille. Valokuvat ovat taitavia ja joskus ötököitä kuvanneena ei voi kuin ihmetellä, miten Lehtonen on otoksissaan onnistunut näin hienosti. Mukana on niin luonnossa kuvattuja makro-otoksia kuin sadoista otoksista rakenneltuja mikroskooppikuvia, joissa näkyvät kärpästen sun muiden pienimmätkin yksityiskohdat.

On mukavaa, että kirja keskittyy kotimaisiin hyönteisiin. Suomen hyönteisluonto on monimuotoista, vaikka tuntuukin että ne näyttävimmät ötökät löytyvät eteläisemmistä maista. Suomessakin elää kuitenkin monenlaista pientä ja valokuvauksellista otusta, kun katsoo riittävän tarkasti.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Kannen perusteella näyttää myös kiinnostavalta ohjekirjalta makrokuvaamisen suunnitteluun. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...