Chris McNab: Sata asetta joilla tehtiin historiaa

Osta kirja itsellesi

Voiko pasifisti olla kiinnostunut aseista?

Kuvittelin, että kirja olisi vain täynnä ampuma-aseita, mutta se osoittautuikin mielenkiintoiseksi hakuteokseksi täynnä faktaa. Kirjassa ei ihannoida sotaa, eikä ajatusmaailmana ole ”ilman aseita ei olisi ihmisiä”. Aseet eivät tosiaan ole vain ampuma-aseita, vaan etenevät kronologisesti ja ensimmäiset merkittävät aseet löytyvät jo tuhansia vuosia ennen ajanlaskun alkua. Totuushan on, että jos ei muuta, niin ihmiset ovat aina osanneet taistella keskenään.

Kirja on jopa hämmentävän kiehtova, pitkä miekka oli tosiaan nimensä arvoinen ja olen ylpeä tietäessäni mikä hilpari on. Jo ennen kirjan avaamista tuli mietittyä, mitä kirjasta ainakin löytyy.

Ainoastaan kirjan kansi on kolkko ja ihmetyttää, miksi hienosti kuvitetulle kirjalle ei ole tehty myyvempää kantta. Aseet ovat tietenkin ristiriitainen kiinnostuksen aihe, mutta Sata asetta ei ole kuvakatalogi tappoesineistä, vaan osa historiaa.

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.