Bernie Wrightson: Shokki : täydellinen kokoelma Bernie Wrightsonin tarinoista ja kuvituksista lehdistä Creepy ja Eerie

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Bernie “Berni” Wrightson on yksi taitavimmista Shokki– ja Eerie -lehtiin piirtäneistä taiteilijoista. Hänen kynästään ovat lähtöisin mm. sellaisten klassikoiden sarjakuvaversiot kuin Edgar Allan Poen Musta kissa, sekä H.P. Lovecraftin Kylmyys (alkuperäiseltä nimeltään Cool Air, suomennettu nimellä Viileää ilmaa).

Wrightsonin tavaramerkit ovat tiivis, viivavarjostettu harmaa, sekä tummien ja vaaleiden alueiden taidokas kontrasti. Seksi ja väkivalta kuuluvat erottamattomana osana kauhugenreen, ja vaikka Wrightson ei paljaalla pinnalla herkuttelekaan, eroottinen vire on useiden tarinoiden taustalla. Osa tarinoista on pelkkiä runoja tai puolihumoristisia pläjäyksiä, eikä niissä riitä muuta ihasteltavaa kuin taide.

Aika on ehkä hieman ajanut kokoelman ohi, sillä nykylukija osaa jo ennustaa tulevan koukun, ja arvaa käänteet ennalta. Parhaita ovatkin tarinat joiden koukku yhä toimii. Kokoelma sisältää Bruce Jonesin kirjoittaman taitavan ja ahdistavan kauhutarinan Jenifer, josta Dario Argento ohjasi episodin Masters of Horror -sarjaan vuonna 2005. Jeniferissä koukku toimii. Tarinan realistinen ja monisävyinen ote tekee siitä mieleenpainuvan. Kauhussa kauheinta onkin se, että henkilö tekee niin kuin kuka tahansa meistä siinä tilanteessa tekisi, ja luulee tekevänsä oikein, mutta teko syökseekin hänet kauhujen kierteeseen ja tuhoon.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...