Ville Tiihonen: Sieltä jostakin

Sieltä jostakin

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kaksi miestä seisovat lähes kaulaansa myöten juoksuhiekassa. ”Ennen kuin juoksuhiekka imaisee meidät syvyyksiin, tahdon sinun tietävän että vihaan sinua.” Seuraavan sivun kuvassa Ismo lopettaa tupakoinnin. Reiteensä. Tässä yksi kevyt esimerkkiaukeama Ville Tiihosen tussipiirroskokoelmasta Sieltä jostakin. Omituisia juttuja piirrettynä hyvin yksinkertaisesti kirkasvärisillä tusseilla. Tiihosen pilkka osuu tasaisesti kaikkiin, eikä mikään ryhmä, eivät edes ulkoavaruuden oliot, jää huomiotta hänen kieltämättä erikoislaatuisissa kuvissaan. Ei heikkohermoisille eikä tiukkapipoisille!

Ville Tiihonen piirtää rumia kuvia, joita höystää erittäin epäilyttävällä huumorilla varustettu teksti. Suurin osa jutuista on häpeilemättömän ruokottomia ja rivoja tavalla, joka saa paikoin Hugleikur Dagssoninkin tuntumaan kevyeltä ja normaalilta. Toisista jutuista mieleen tulee jollakin karmealla tavalla Gary Larsonin oudoimmat Far Side -sarjakuvat. Jos Hugleikur Dagsson kysyy, saako tälle edes nauraa, ei Tiihosen kuville ainakaan sitten enää saisi. Mutta minkäs teet — hyvän maun rajat alittuvat käytännössä jokaisessa kuvassa, mutta ovathan ne hauskoja. Ja aina on pakko kurkistaa, löytyisikö seuraavalta sivulta jotain vielä sairaampaa.

Ville Tiihoselta on ilmestynyt myös toinen kuvakokoelma Taas sieltä jostakin (WSOY 2010), joka on nimensä mukaan melko lailla samaa kamaa kuin tämä ensimmäinenkin. Tuntuu siltä, ettei Ville Tiihoselta kipeät jutut ihan heti lopu. Hyvä niin?

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää jalkapallosta, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

2 kommenttia

  1. Olivathan nämä melkoisia. Osa jutuista on vähän itsetarkoituksellisen törkeitä, osa taas hulvattoman hauskoja ja nokkelia.

    Minusta on myös hauskaa, että juuri tämän kirjavinkin yhteydessä Google-mainoksissa mainostetaan Nalle Puh -lehteä perheen pienimmille ja rukousmatkaa Israeliin uskoville.

  2. Kirja, joka saa Hugleikur Dagssonin tuntumaan kevyeltä ja normaalilta? Se kyllä täytyy nähdä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...