Ville Tiihonen: Yhä sieltä jostakin

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tiihonen puskee edelleen sieltä jostakin. Taas on piirretty kirja täyteen rumia tussipiirustuksia ja luodattu rujouden estetiikkaa laarinpohjia myöten. Luvassa on ruokotonta huumoria, alapääjuttuja, onnettomia puujalkoja — ja nappiosumia sen verran, että kirjaa suvaitsee suositella.

“Ei kotini ovi ees narahtanut”. Miten voikin rujon yksinkertainen piirros osua kohdalleen noin erinomaisesti. Sieltä jostakin -kirjan arviossa Hannu mainitsi Tiihosen vertailukohdiksi Hugleikur Dagssonin ja Gary Larsonin, mutta minusta Tiihonen on oikeastaan törkeämpi ja rujompi Glen Baxter. Samaa outoa hohtoa.

Ei herkille, ei helposti loukkaantuville, ei lapsille. Lapsellisille, kyllä, sen verran infantiilia Tiihosen alapäähuumori paikoin on. Oma viehätyksensä tässä on, vaikka jokainen ruutu ei niin osukaan. Rajoja pitää tökkiä, kyllä sieltä lopulta jostain kohtaa huumori repeää kun tarpeeksi tökkii.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 315 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...