Ville Tiihonen: Yhä sieltä jostakin

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tiihonen puskee edelleen sieltä jostakin. Taas on piirretty kirja täyteen rumia tussipiirustuksia ja luodattu rujouden estetiikkaa laarinpohjia myöten. Luvassa on ruokotonta huumoria, alapääjuttuja, onnettomia puujalkoja — ja nappiosumia sen verran, että kirjaa suvaitsee suositella.

”Ei kotini ovi ees narahtanut”. Miten voikin rujon yksinkertainen piirros osua kohdalleen noin erinomaisesti. Sieltä jostakin -kirjan arviossa Hannu mainitsi Tiihosen vertailukohdiksi Hugleikur Dagssonin ja Gary Larsonin, mutta minusta Tiihonen on oikeastaan törkeämpi ja rujompi Glen Baxter. Samaa outoa hohtoa.

Ei herkille, ei helposti loukkaantuville, ei lapsille. Lapsellisille, kyllä, sen verran infantiilia Tiihosen alapäähuumori paikoin on. Oma viehätyksensä tässä on, vaikka jokainen ruutu ei niin osukaan. Rajoja pitää tökkiä, kyllä sieltä lopulta jostain kohtaa huumori repeää kun tarpeeksi tökkii.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...