Juha Metso ja Vesa Sirén: Sielun Veljet : kuvat

Sielun veljet : kuvat

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Sielun Veljet – legenda jo nyt. Energiaa, muuntautumiskykyä, visuaalisuutta, aina jotain uutta ja yleensä ennenkuulumatonta ja -kokematonta. Kirja välittää poikkeuksellisen hyvin yhtyeen tietä aina sen syntymästä lähtien viralliseen hajoamiseen, sen jälkeisiin satunnaisiin keikkoihin, salaisiinkin sellaisiin, sekä uuteen tulemiseen. Nouseeko Siekkarit ehkä vielä kerran?

Kirja on koostettu yhtyeen jäsenten haastatteluista sekä eri arkistojen syvyyksistä. Tulos on hyvä. Haastatteluhetket on litteroitu riittävän lyhyiksi ja aikajana on tarpeeksi tarkka sekä toimiva. Yhteistyökumppanit, ystävät sekä muut muusikot saavat myös sopivasti äänensä ja mielipiteensä kuuluviin.

Yleensä haastattelukirjat tapaavat olla hieman joustamatonta luettavaa, mutta tämä vie mennessään. Juha Metso on seurannut yhtyettä kuvaajana koko sen aktiiviuran ajan ja hän on valinnut kirjaan unohtumattomimmat otoksensa. Kuvat ovat ainutlaatuisia ja ne on todella itse nähtävä.

Kirja valottaa oikeastaan koko suomirockin historiaa samalla kertoen Sielun Veljien tarinaa. Ohessa toki kulkee mukana koko maan kulttuuri-ilmapiiri; mitä on menossa, mitä hyväksytään ja mitä vastaan kullakin vuosikymmenellä taistellaan. Hupiakin riittää, sekä musiikin tekemisestä että keikoista, äänityksistä ja kiertueista sekä mediakohusta milloin minkäkin asian osalta. Varsinaista diskografiaa kirja ei sisällä, lopussa on lyhyesti tuotanto-osio, jossa kerrotaan eväät lisätietojen hankkimiseksi.

Kirjan ulkoasusta sen verran, että kuvia jo kehuinkin, mutta tekstiosuudet olisi voinut ehkä sijoittaa vähän selkeämmin ja käyttää jämäkämpää graafista otetta. Nyt teksti on hiukan pötkömäistä, vaikka haastattelupätkiä on todella runsaasti. Sisältö tietenkin ratkaisee ja se on pääasia, veikkaisin vuoden parhaaksi kotimaiseksi musiikkikirjaksi.

Suosittelen jokaiselle suomirockista ja sen historiasta kiinnostuneelle, Sielun Veljien ystäville sekä musiikin suurkuluttajille. Parhaimmillaan kirja on pätkissä luettuna sekä samalla aiheeseen sopivia tallenteita kuunnellen.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...