Kari Välimäki: Sikafarmari

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kari Välimäki kirjoittaa omintakeista kirjallisuutta, se nähtiin jo Todensanat-kokoelmassa. Nyt on käsillä Välimäkeä lyhyessä romaanimitassa.

Kalevi vihaa Suomen kylmyyttä ja pimeyttä, joten kun kohdalle osuu tilaisuus lähteä Afrikkaan tienaamaan lämpimän auringon alle, Kalevi tarttuu tilaisuuteen ja pistää nimet paperiin miettimättä sen tarkemmin.

Olisi toki kannattanut miettiä, sillä sopimus sitoo Kalevin velkavankeuteen. Velkaa kaivosyhtiölle kertyy nopeammin kuin palkkaa tulee tilille velkoja kuittaamaan. Tämähän on pidemmän päälle kestämätön tilanne, joten Kalevi pakenee ja päätyy lähetyssaarnaajaksi paikallisen heimon pariin. Sieltä löytyy ystäviä ja tilaisuus palata Suomeen uuden mission kanssa: Kalevi tulee tuottamaan suomalaisille aivan uudenlaisia elämyksiä viljelemällä sikoja.

Tässä juonikuvauksessa ei varmasti ole juurikaan tolkkua, mutta ei syytä huoleen – niin vain tämä tarina toimii. Käänteet ovat alkuun nopeita, sitten aletaan hauduttelemaan vähän rauhallisemmin, kun aivan uudenlainen sikabisnes saadaan käyntiin, ja lopuksi posketon tarina viedään sen ansaitsemiin äärimmäisyyksiin. Lopussa lukija voi pyöritellä päätään ja miettiä, opittiinko tästä nyt sitten jotain vai ei.

Sikafarmari on hauska, omituinen ja mielenkiintoinen kirja.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Onnea Karille, tammerkynäläiselle, jonka tekstejä on kirjoituspiirissä käsitelty ja hienoiksi todettu. Karin tekstissä on huumoria ja yhteiskunnallisuuttakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...