Päivi Taussi: Sillalla käy tuuli

Sillalla käy tuuli

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Viime vuonna luin Päivi Taussin kirjan Katrin kahdet kengät, joka kertoi veljensä kanssa Inkeristä Suomeen paenneesta Katrista. Katri perusti perheen ja eli Kotkan seudulla 1900-luvun alussa. Sillalla käy tuuli on löyhästi jatkoa tälle kirjalle, sillä henkilöt ovat Katrin jälkeläisiä, pikkuserkkuja, ja ollaan nykypäivässä.

Ilona ja Kaarina haluavat tietää, mitä ennen tapahtui. He haastattelevat pikkuserkkuaan Arvia. Eritoten mielenkiintoista oli se, mitä tapahtui Inkeriin jääneille. He pääsevät kukin “ääneen” vuorotellen. Lisäksi mukana on haamuja, kuten Katri, joka miettii asioita “haudan takaa”.

Päivi Taussi tempaa lukijan mukaan maahanmuuttajien maailmaan, kuinka se heijastuu jälkipolville ja miten ja milloin asioista on puhuttu.

Ollaan välillä vuodessa 1990, jolloin Arvi pakkasi perheensä, hyvästeli äitinsä ja muutti Petroskoista Suomeen. Pian hän tapasi sukulaisiaan, pikkuserkkujaan Ilonaa ja Kaarinaa. He halusivat Arvin kertovan kaikkea sukulaisistaan, jotka jäivät, mutta Arvi vähän nihkeästi kertoi. Kun sitten alkoi kertomaan, oikoi vääriä käsityksiä ja olettamuksia.

Pidin kirjan kivasta tyylistä, joka kuitenkin antoi vaivihkaa tietoa siitä, millaista se on ollut, kun olot muuttuvat ja on paettava. Ne jotka jäävät, saavat kärsiä. Surullista.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 244 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...