Leea Simola: Siri ja vedenpaisumus

Siri ja vedenpaisumus

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Lasten mielikuvitus on rajaton. Varsinkin sillon, kun aikuiset eivät vahdi leikkiä. Leea Simolan värikkäässä kuvakirjassa sukelletaan leikin maailmaan. Siri ja vedenpaisumus alkaa sateisena aamuna. Olisi hauskaa mennä ulos hyppimään lätäköihin, mutta isä käskee lasten leikkiä sisällä. Sitten hän vetäytyy töihinsä yläkertaan, ja Sirin, Siinan ja pikkusiskon leikki saa vallata koko olohuoneen.

Ensin rakennetaan Kyöpelivuori. Siinä on monta kerrosta, terasseja, parvekkeita ja nukkumiskammio. Olohuoneessa on onneksi paljon rakennustarvikkeita ja lastenhuoneesta voi hakea lisää. Juuri kun torni on valmis, koittaa vedenpaisumus, jonka vuori kuitenkin kestää. Mutta sitten täytyy pelastaa Rampo-possu. Pelastusoperaatiossa tulee nälkä, joten Siina tekee ryöstöretken keittiöön, mutta silloin merihirviö hyökkää. Vauhti on kovimmillaan, kun isä tulee katsomaan, mitä mökää olohuoneesta kuuluu. Isä keskeyttää leikin, sillä se on liian vaarallinen. Mutta isän mentyä lapsista alkaa tuntua, että seuraavaksi on tulossa maanjäristys…

Siri ja vedenpaisumus on hauska ja raikas kuvakirja. Se tavoittaa lasten mielikuvitusleikkien kerrokset ja monipuolisuuden. Olohuone ei ole mikään tylsä tila, vaan se on muutoskykyinen vaikka mihin. Leikki muovautuu hetkessä ja pieninkin otetaan siihen mukaan. Simolan kuvitus on värikäs ja monitahoinen – aikuinen voi tunnistaa olohuoneen sisustuksesta tälle ajalle tyypillisiä materiaaleja, tavaroita ja printtejä. Sininen, keltainen ja mustavalkoinen ovat kirjan hallitsevat värit ja sointuvat kuviin sopuisasti. Kyseessä on ehdottomasti suosittelemisen arvoinen teos, joka lukemisen jälkeen innoittaa pienimpiä lukijoita omien leikkimaailmojen keksimiseen.

Heidi V.

Kieleen ja kirjallisuuteen intohimolla suhtautuva Heidi Viherjuuri asuu ja työskentelee tällä hetkellä Saksassa. Innostuu tulevaisuuden klassikoista ja novelleista ja pitää kielitajuaan yllä lukemalla uutta kotimaista proosaa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 293 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...