Milla Keränen: Sisilian ruusu

Kansi: Sisilian ruusu

Osta kirja itsellesi

En muista aiemmin lukeneeni tällä tavoin aisteja stimuloivaa tekstiä. Tästä romaanista nousee lukijan nenään kesäisen Sisilian paahteisen yrttitarhan tuoksu. Tunnen kuumat katukivet omien sandaalieni pohjienkin läpi ja helpotun päivän laskiessa ja yön suodessa edes hieman viileyttä.

Sisilian ruusu sijoittuu nimensä mukaisesti Välimerelle vuoteen 1249. Palermon kaupunki odottaa keisarin palaavan Italian mantereelta kotiinsa tuoden mukanaan elämää ja kauppaa, ja nuori Rosalia odottaa keisarin seurueeseen kuuluvaa sulhastaan. Luostarin yrttipuutarhassa hän tapaa erikoisen, ihmeellisen muukalaisen, jonka luo ei voi olla palaamatta yö toisensa jälkeen.

Tämä on historiallinen romaani naisten elämästä. Sen tapahtumat ovat mittakaavaltaan pieniä, sillä tavallisen naisen tavallinen elämä 1200-luvun Euroopassa oli tarkoin rajattua ja vartioitua. Tämä on myös maagista realismia, sillä tapahtumissa on mukana ihmeen tuntua. Ja ne tuoksut, ja ne auringonsäteet…

Kirja on kirjoitettu mukavan pienesti, antaen lukijalle mahdollisuuden eläytyä kauan sitten eläneen nuoren naisen elämään. Ja todellakin eläytyä Rosalian näkökulmasta, ei kaikkitietävän nykylukijan näkökulmasta. Historianrakastajalle antoisia tärppejä jatkotutkimuksiin antaa vaikkapa taustalla vaikuttava Fredrik II:n historiaa muokannut valtakausi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...