Milla Keränen: Sisilian ruusu

Kansi: Sisilian ruusu

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

En muista aiemmin lukeneeni tällä tavoin aisteja stimuloivaa tekstiä. Tästä romaanista nousee lukijan nenään kesäisen Sisilian paahteisen yrttitarhan tuoksu. Tunnen kuumat katukivet omien sandaalieni pohjienkin läpi ja helpotun päivän laskiessa ja yön suodessa edes hieman viileyttä.

Sisilian ruusu sijoittuu nimensä mukaisesti Välimerelle vuoteen 1249. Palermon kaupunki odottaa keisarin palaavan Italian mantereelta kotiinsa tuoden mukanaan elämää ja kauppaa, ja nuori Rosalia odottaa keisarin seurueeseen kuuluvaa sulhastaan. Luostarin yrttipuutarhassa hän tapaa erikoisen, ihmeellisen muukalaisen, jonka luo ei voi olla palaamatta yö toisensa jälkeen.

Tämä on historiallinen romaani naisten elämästä. Sen tapahtumat ovat mittakaavaltaan pieniä, sillä tavallisen naisen tavallinen elämä 1200-luvun Euroopassa oli tarkoin rajattua ja vartioitua. Tämä on myös maagista realismia, sillä tapahtumissa on mukana ihmeen tuntua. Ja ne tuoksut, ja ne auringonsäteet…

Kirja on kirjoitettu mukavan pienesti, antaen lukijalle mahdollisuuden eläytyä kauan sitten eläneen nuoren naisen elämään. Ja todellakin eläytyä Rosalian näkökulmasta, ei kaikkitietävän nykylukijan näkökulmasta. Historianrakastajalle antoisia tärppejä jatkotutkimuksiin antaa vaikkapa taustalla vaikuttava Fredrik II:n historiaa muokannut valtakausi.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 237 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...