Des Pawson: Solmut : Suuri solmukirja

Solmut

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Jossakin joku päivitteli, jotta seurustelu tyssäsi tarralenkkareihin, joita mies käytti, kun ei osannut kengännauhoja yhteen solmia.

Tämän kirja luettuaan ei moista ongelmaa olisi miehelle tullut: Solmut-kirjassa on toistasataa erilaista solmua, joiden tekeminen opastetaan kädestä pitäen satojen valokuvien kera.

Omalla kohdalla kirja tuli tarpeeseen. Kengännauhat osaan solmia, minkä todistakoon aviosääty ja siihen liittyvät solmut. Mutta muiden solmujen tekeminen on hakusessa umpisolmua lukuun ottamatta.

Vaan tämän kirjan oppimisen jälkeen on toisin. Eiköhän ainakin kolme perussolmua onnistune:

 1. yhden nuoran eli narun molempien päiden yhdistäminen
 2. kahden eri narunpätkän kytkeminen toisiinsa pitkäksi jatkonaruksi
 3. narunuoran kiinnittäminen kaiteeseen eli veneen paaluun

Noilla kirjan solmuilla on hauskoja nimiä, vähän kuin sienillä ja perhosilla, mm. tämmöisiä:

 • apinannyrkki
 • boasolmu
 • hevoset
 • italialainen sorkka
 • osmonsolmu
 • pillinyörinsolmu
 • verisolmu
 • lihakauppiaansolmu
 • rakkaudensolmu jne. jne.

On siinä ollut suomentaja Reija Becksillä työmaata kerrakseen etsiessään solmuille oikeat nimet. Saati sitten monen muun termin kanssa: abseilauksesta slingiin.

Kirja on paksu, kapea, pehmeäkantinen, kätevästi kädessä pidettävä, tosin painava, perusteellinen opaskirja vaativammallekin solmuntekijälle. Tämmöinen tavallinen polttopuukuormansitoja, ongenkoukunkiinnittäjä ja taulunripustaja selviäisi kyllä ohuemmallakin opuksella. Niin ja noilla YouTuben videopätkillä, joiden kätevämmyyteen viittasinkin jo jalistemppujen harjoittelussa Jalkapallo : 50 taitoa junioreille -kirjan kuvituksen päihittäjinä.

hikkaj

SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita - myös lukiessa. Opettaja - ollut. Kieli kaikki kaikessa - suomen kieli. Ei Kilven voittanutta - Volterin eikä Eevankaan. Kotiblogipottu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...