Guy Gavriel Kay: A Song for Arbonne

A Song for Arbonne

Osta kirja itsellesi

A Song for Arbonne on jälleen yksi erinomainen vaihtoehtohistoriallinen tarina Guy Gavriel Kaylta. Arbonne ja ympäröivät valtiot ovat mielikuvituksen tuotosta, mutta tuovat mieleen trubaduurien Ranskan sydänkeskiajalta. Arbonnessa hovirakkaus ja trubaduurit ovat kunniassa ja naisilla on poliittista ja uskonnollista valtaa; pohjoisessa Gorhautissa sotiminen on tärkeää ja nainen on miehen omaisuutta, jota vartioidaan armotta.

Tarina on fantastinen: vahvojen henkilöiden kautta syntyy kertakaikkisen kiehtova kertomus, jossa valta, sodat, rakkaus, musiikki ja perhesiteet sekoittuvat sopaksi, jossa riittää käänteitä ja yllätyksiä. Vaikka kirja fantasiaksi lasketaan, fantasiaelementit ovat hyvin vähäisiä: pääosin kirja on keskiaikaista elämää ilman yliluonnollisuuksia.

Kay on ehdottomasti yksi suosikkikirjailijoitani, nimenomaan näiden puolihistoriallisten kirjojensa ansiosta.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

3 kommenttia

  1. Aivan loistavan mahtavaa viihdettä. Näin voin sanoa jo ennen kirjan loppua. Tuskin maltan laskea kädestäni.

  2. Guy Gavriel Kay on nero, jokainen näistä vaihtoehtohistoriakirjoista on erinomainen. Ysabelkin oli odotuksia parempi. Ostin juuri Under Heavenin odottamaan vuoroaan, Lions of Al-Rassankin on vielä odottamassa. En ole pitänyt kiirettä, koska kun nuo on luettu, uutta ei taas hetkeen ole.

  3. Fionavarin ja Tiganan jälkeen Lions of Al-Rassan jäi jostain syystä kymmeneen sivuun. Onneksi jatkuvat kehusi saivat mut jälleen tarttumaan Kayhin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...