Guy Gavriel Kay: A Song for Arbonne

A Song for Arbonne

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

A Song for Arbonne on jälleen yksi erinomainen vaihtoehtohistoriallinen tarina Guy Gavriel Kaylta. Arbonne ja ympäröivät valtiot ovat mielikuvituksen tuotosta, mutta tuovat mieleen trubaduurien Ranskan sydänkeskiajalta. Arbonnessa hovirakkaus ja trubaduurit ovat kunniassa ja naisilla on poliittista ja uskonnollista valtaa; pohjoisessa Gorhautissa sotiminen on tärkeää ja nainen on miehen omaisuutta, jota vartioidaan armotta.

Tarina on fantastinen: vahvojen henkilöiden kautta syntyy kertakaikkisen kiehtova kertomus, jossa valta, sodat, rakkaus, musiikki ja perhesiteet sekoittuvat sopaksi, jossa riittää käänteitä ja yllätyksiä. Vaikka kirja fantasiaksi lasketaan, fantasiaelementit ovat hyvin vähäisiä: pääosin kirja on keskiaikaista elämää ilman yliluonnollisuuksia.

Kay on ehdottomasti yksi suosikkikirjailijoitani, nimenomaan näiden puolihistoriallisten kirjojensa ansiosta.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 247 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...