Anders Ekman ja Jon Rönström: Stalinin makaronit ja 30 muuta historiallista huikopalaa, herkkua ja viimeistä ateriaa

Stalinin makaronit

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tässäpä vasta mielenkiintoinen, moniin muihin nähden erilainen keittokirja. Stalinin makaronit esittelee kolmisenkymmentä reseptiä, joiden taustalta löytyy samanmoinen liuta historiallisia tapauksia. On nimensä mukaisesti makaronia ja jauhelihakastiketta Stalinin tapaan toisen maailmansodan loppumetreiltä, haudutettua lohta, jota nautittiin Titanicilla viimeisenä ateriana sekä kinkkupiirakkaa, jota Hitchcock ei malttanut vastustaa.

Valmistettavissa kirjan ohjeistuksin ovat myös Neil Armstrongin kuulennon kestävät kinkkuvoileivät sekä lihapullat, joita kymmenen vuotta aiemmin, kesällä 1959, popsinut Ingemar Johansson toi nyrkkeilyn raskaansarjan maailmanmestaruuden länsinaapuriimme. Tuoreempaa urheilugenreä sen sijaan edustaa Michael Phelpsin kiitettävän kookas voima-aamiainen, rokimpaa kauraa Kurt Cobainin katkarapusalaatti sekä Iron Maidenin tonnikalavoileivät.

Valmistustavoiltaan kirjan esittelemät annokset ovat vaihtelevia, joskin kautta linjan yksinkertaisia. Ehkäpä voisikin todeta, että tämä ei välttämättä ole teos niille kaikista intohimoisimmille kokeille, vaan pikemminkin niille, jotka tahtovat kokeilla jotakin, ehkä typerryttävänkin helppoa, mutta samalla kokea historiallisten hetkien havinaa esimerkiksi tarjoilemalla vierailleen Eerik XIV:n hernekeittoa – ilman arsenikkia tosin.

Hauska kirja niille, jotka pitävät ruoasta ja historiasta, innostuvat historian kirjoihin painuneista reseptiikoista.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 287 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...