Anders Ekman ja Jon Rönström: Stalinin makaronit : sekä 30 muuta historiallista huikopalaa, herkkua ja viimeistä ateriaa

Osta kirja itsellesi

Tässäpä vasta mielenkiintoinen, moniin muihin nähden erilainen keittokirja. Stalinin makaronit esittelee kolmisenkymmentä reseptiä, joiden taustalta löytyy samanmoinen liuta historiallisia tapauksia. On nimensä mukaisesti makaronia ja jauhelihakastiketta Stalinin tapaan toisen maailmansodan loppumetreiltä, haudutettua lohta, jota nautittiin Titanicilla viimeisenä ateriana sekä kinkkupiirakkaa, jota Hitchcock ei malttanut vastustaa. Valmistettavissa kirjan ohjeistuksin ovat myös Neil Armstrongin kuulennon kestävät kinkkuvoileivät sekä lihapullat, joita kymmenen vuotta aiemmin, kesällä 1959, popsinut Ingemar Johansson toi nyrkkeilyn raskaansarjan maailmanmestaruuden länsinaapuriimme. Tuoreempaa urheilugenreä sen sijaan edustaa Michael Phelpsin kiitettävän kookas voima-aamiainen, rokimpaa kauraa Kurt Cobainin katkarapusalaatti sekä Iron Maidenin tonnikalavoileivät.

Valmistustavoiltaan kirjan esittelemät annokset ovat vaihtelevia, joskin kautta linjan yksinkertaisia. Ehkäpä voisikin todeta, että tämä ei välttämättä ole teos niille kaikista intohimoisimmille kokeille, vaan pikemminkin niille, jotka tahtovat kokeilla jotakin, ehkä typerryttävänkin helppoa, mutta samalla kokea historiallisten hetkien havinaa esimerkiksi tarjoilemalla vierailleen Eerik XIV:n hernekeittoa – ilman arsenikkia tosin.

Hauska kirja niille, jotka pitävät ruoasta ja historiasta, innostuvat historian kirjoihin painuneista reseptiikoista.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjakaupan hyllyjen väliin työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Kaisa rakastaa kirjojen tuoksua, uusien ja vanhojen, ja sitä hetkeä, jolloin saa asettaa uuden asukin kirjahyllyynsä. Kirjallisuuden lajien suhteen hän on lähes kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Harrastaa lisäksi ruoanlaittoa ja omaa blogin jos toisenkin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...