Markus Harju ja J.S. Meresmaa (toim.): Steampunk! : Koneita ja korsetteja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Steampunk on kirjallisuudenlaji, jossa höyrykoneet pihisevät ja kellopelit tikittävät. Genre vie 1800-luvun teknologian uudelle tasolle. Toisaalta tyylilaji nojaa vahvasti viktoriaanisen ajan romantiikkaan. Steampunk on ollut suosiossa viime vuosina niin kirjallisuudessa kuin muussa mediassa ja Suomeenkin tyylilaji on tehnyt tietään.

Steampunk! : Koneita ja korsetteja kerää yksiin kansiin yhdeksän steampunk-novellia tutuilta nimiltä. Mukana on itseoikeutetusti Magdalena Hai, jonka Kerjäläisprinsessa on ensimmäinen suomenkielinen steampunk-romaani. Muita kokoelman kirjoittajia ovat muun muassa J.S. Meresmaa, Christine Thorel, Anni Nupponen ja Saara Henriksson.

Kirjaan mahtuu monenlaista tarinaa. Mielenpainuvimmista novelleista pitää mainita Shimo Suntilan ilmalaivojen maailmaan sijoittuva Kruunun vihollinen, jonka tarina jää sen verran herkullisesti kesken, että toivon mukaan Suntila jatkaa tästä vielä joskus. Heikki Nevalan Hevostuhatjalkainen vie steampunkin Pohjanmaan lakeuksille, jossa uusi teknologia otetaan vastaan lämmöllä: ”Soon kuule Kustavi sun aiva turha yrittää tuota masiinaa tänne tuara. Niimme päätimmä.”

Kokoelman novellit ovat mukavan erilaisia tyyleiltään, joten pitkästymään ei ehdi. Steampunk! on jälleen mainio kokoelma Osuuskumma-kustantamolta.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...