Anne Leinonen ja Mia Myllymäki (toim.): Steampunk! : Silintereitä ja siipirattaita

Osta kirja itsellesi

Silintereitä ja siipirattaita on jo kolmas steampunk-antologia Osuuskummalta. Mukana on jälleen kerran tuttuja nimiä aikaisemmista Osuuskumman antologioista. Jonkinlaisena teemana tällä kertaa on suomalaisuus – tapahtumat sijoittuvat kaupungistuvaan Suomeen ja kääntävät historiaa uusille urille.

Tarjolla on juonittelua ja kansainvälistä vakoilua, omituisia keksintöjä ja yllättäviä tilanteita, kun keksinnöt eivät toimikaan kuten pitäisi. Teknologian kehitys ei aina ole auktoriteettien mieleen, Könnin kuokkamiehen legenda saa uusia sävyjä ja monenlaista omalaatuisuutta esitellään kaihon ja nostalgian vallitessa uuden ja vanhan ajan leikkauspisteessä.

Antologiassa on monta herkullista novellia, eikä epäonnistumisia. Etenkin Anne Leinosen silmukkaa kiertävä Sylinterihattu on kiehtova, Taru Kumara-Moision Tuikkimisen alkeet taas hieno pieni kuva rajoja koettelevien pioneerien vaikeuksista.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...